Shoplinks.Asia

Tuesday, January 10, 2017

Ian & Iris ...ke sekolah.

orang lain semua dah abis dah update pasal gie sekolah
Mummy Ayu naru la nak update hari ni
:-)

semalam...siap2 dah bag & kasut semua
kat sini diaorang pakai kasut hitam 
and kalau pakai baju sukan, boleh pakai kasut sukan
so..dua2 pun boleh jer

pagi tadi.. semangat ni dua2...

pagi ni pegi lambat sikit
sbb Mummy Ayu hantar
gi opis jab, settlekan mana patut
dalam kul 9 mcm tu..baru ke sekolah
Image may contain: 2 people, people standing
senyuu dua2...
belajar rajin2 yer sayang, belajar pandai2..

sampai sekolah..gie pejabat
dah daftar semua dah bulan 11 tu
so.....takde la lama sangat

Abang Ian
nampak mcm dah besar sangat jer hero Mummy ni

and 
Iris
princess bam bam Mummy

sempat lagi kami posing2..
Image may contain: 3 people, people sitting and indoor
he he..

sempat gak jumpa guru besar diaorang
hensem..orang canada
muda lagi
baik sgt..
dia jumpa Ian & Iris sorang2..

Ian ok la, faham
Ian kata guru besar cerita dia ada kawan kat Malaysia

sampai kat Iris..
guru besar tanya..siapa nama, dari mana
lepas tu..dia cakap banyak, tapi kita tak faham
kita senyum & angguk jer
ha ha ha..

mcm mana la ni sayang ooii...
risau Mummy Ayu
tapi semua cakap
budak2 cepat jer belajar

Ian menangis sikit lepas jumpa gur besar sbb dia kena masuk class EAL
(macam kelas recovery lah)
utk subject english, maths & sains
yg lain lain..kelas mcm biasa
dia ingat dia tak payah masuk class EAL tu

jenuh la pujuk2...kata kat dia..kalau dia cepat catch up, 
tak payah la lama2...dlm EAL class tu

yg Iris....memang kena masuk class EAL tu
Mummy Ayu kata kat guru besar..biar jer masuk dr awal
yg class utk year 1 & year 2
so that.... dia boleh banyak belajar & dari awal

lepas tu..dua2 masuk kelas
Mummy Ayu tak hantar la
staff kat situ yg hantar kan
Miss Nette nama dia..mcm nama bff plak..Net
:-)

Miss Nette kata....masuk jer kelas
Iris dah nangis
alahai..tadi bersemangat lagi

pas tu..diaorang ada tukar kelas kot.. kelas Iris
Iris lalu....ada cikgu pimpin dia..
dia pandang2 jer Mummy Ayu sambil gosok2 mata
Mummy Ayu buat2 tak nampak
takut kalau melayan...lagi menjadi
kan?

tu la kisahnya hari pertama dua2 orang tu
balik ni..mcm2 cerita la
harap2 semuanya ok...
in sya Allah

balik ni start dah naik van
and.... esok2 pun
ada van yg amik & hantar diaorang balik

so..bermula la life Ian & Iris as a student..kat sini
no more holiday
harap2 dua2 dapat sesuaikan diri ngan sekolah kat sini
and dapat catch up semua subjek2 kat sini.. 
and improve english masing2..
and success of coz
aminnnn

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno