Shoplinks.Asia

Tuesday, January 3, 2017

Jenjalan sambil jogging....

hari Isnin....new year public holiday..
takkan nak mandi kolam lagi
so..tukar aktiviti..
gie jogging plak
so..siap2 lepas Asar tu

3 of us...
tunggu geng sorang lagi siap

than kami ke Lumpini Park
dekat jer..jalan kaki pun boleh ke sini
tapi..sbb anak dara tu malas nak jalan
kami gie naik cab, balik dah janji nak jalan jer tapi kena upah ice cream
yer la...
Image result for lumpini park entranceL

Lumpini Park ni...park pertama kat Bangkok ni
keluasan kawasannya 57.6 hektar
besar sgt...mcm2 ada kat sini
and..mcm2 aktiviti boleh buat
Image result for lumpini park
kebanyakan orang....jogging la of coz
berbasikal ... boleh, tapi ada time nya..dr kul 10 pagi sampai 3 petang jer boleh berbasikal
lain time..tak boleh
no smoking zone.... katanya

ada mcm2 kemudahan disediakan..
best la..
semalam..kami jogging plus jalan2..plus sibuk bergambar
he he he..
kawasan dia cantik..
Image result for lumpini park

and.. boleh kasi ikan makan jugak kat sini...
see...budak dua orang ni

dok la kasi ikan makan....

sekali..burung pun banyak datang
tinggal lah Ian sorang

sbb Iris dah takut

bukan ikan jer ada...
nie pun ada...biawak
besar ni..and kekenyangan

lagi la Iris takut
dua, tiga ekor gak kami nampak semalam

so..Iris naik dok jauh..ngan geng jogging kami semalam..
Cik Ecah

emm...muka sungguh terpaksa

dok la complain penat, boring..
jom balik
mcm2 la Iris 

ajak amik gambar pun susah
jenuh kena paksa
tapi gambar.. tak cun la

Abang Ian jugak senang..

pas tu nampak patung2 ni..
baru la dia excited nak bergambar

3 of us..

and..layankan pic princess manja ni..
ngan 4 warna patung yang ada
kalau ada 10..mau ngan 10 dia nak amik gambar
nasib ada 4 jer

suka la..


ceria jer muka
bukan tak boleh...sabar jer la

pas tu try amik gambar melompat
Abang Ian jer la boleh lompat tinggi..Iris lompat sikit jer
he he he
harus cuba lagi yer Abang Ian

pas tu main2 jab...
jongkang jongkit gergasi..guna tayar

posing lagi

kemudahan senaman pun banyak jugak
and..banyak tempat


and..sampai kat kawasan ni...
mcm angkat benda2 berat ni
boleh plak Iris kata
"kita suka senaman yang angkat2 berat ni Mummy"
pulak???
layan jer la...
harus datang lagi ke sini nanti..

ok...dah petang.. jom balik!!!
nanti dtg lagi...
:-)

# balik berjaya jalan kaki
plus upah ice cream kat 7 eleven

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno