semangat kesukanan kami


so...nak story pasal sukaneka plak
hari ahad..sedapnya kalu leh bangun lambat
tapi pagi tu kena bangun pagi

Ian & Iris pun bersemangat je
walaupun diaorang tak leh join sukan tu

Sukaneka kat taman my mom
Tok Abah jadi AJK bhgn hadiah
so..busylah
mlm before tu dok bungkus bungkus hadiah
ada yg dah siap dah dah
cuma tinggal sikit sikit
thinking..dlm banyak banyak nie
takkan tak leh menang satu
sbb ada acara untuk kaum ibu/ org dewasa

tgk hadiah penuh rumah tu.... sampai je

ada la acara memanaskan badan

poco poco plus taici....

but us..Ian & Iris dok mamam bfast

padahal kat umah dah mamam dah

diaorang kasi nasi lemak & air teh

makanlah lagi.... pas tu start acara kanak kanak

suka Ian tgk....

dia tak leh join sbb untuk 7 tahun ke atas jer Tok Abah busy jugak kat sini

sbb kena jadi pengadil plak ini acara remaja plak

Acu, Untie Wanie & Apiq masuk

banyak gak diaorang menang time nie dah kul 10 lebih

time my little princess tido

nasib dia senang

mana mana pun leh tido

dia dah tenyang...penat

dia pun zzzzzz

nasib umah dekat

so...Uncle Apiq lari jab amik stroller

so..lena jab Iris...

Ian..dok ke sana sini

seronok dia main ha...Iris dah bangun

after tido 1 jam lebih gak

kami gilir gilir kipas dia coz panas

time ni dah acara org dewasa pas tu Tok Umi & Uncle Apiq masuk

acara Semakin jauh semakin sayang

johan tu....cayalah!!! Iris ceria...

sbb dah cukup rehat.... sekali tu Mummy Ayu nak gak la join

tapi bolehla Mak Cik kat situ ckp

"ko mudo laie..kuek..

kasi cam la org tuo tuo nie ha"

alamak..so, tak nak berebut...Mummy Ayu pun tak join

bukan apa sebab ramai sgt nak join

pas tu mcm berebut rebut

plus AJK pun nak join

my dad dah brief dah diaorg AJK tak leh join

entahlah.... penyampaian hadiah...

banyak gak hadiah kami bawa pulang

but bukan Mummy Ayu punye

he he he...

Tok Abah pun menang dalam acara AJK tu

hamper cabutan bertuah punya banyak pun tak lekat satu

alamak.... dalam kul 1 gak baru settle semua

so..balik umah masak untuk lunch plak

apa pun enjoy la hari tu

Ian & Iris pun have fun

malam tu after lunch baru balik KL

Tok Abah hantar

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. seronokla..yati suka sukaneka!!

    ReplyDelete
  2. rajin nya kak u bgun pagi2 utk bersukan! klu fra..emphhh jgn harap lah nk bgun hihi..

    caiyok lah kak u! majulah sukan utk negara! hehe

    ReplyDelete
  3. Nurhayati ~ enjoy tgk gelagat bebudak yg join..anak tak ckp umur lagi nak join

    Farra ~ jadi supporter je...Ian & Iris pun seronok...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...