Silom Thai Cooking Class ~ Part 1

dekat nak setahun gak la
Mummy Ayu ngan Cik Ecah plan .. nak gi cooking class ni
nak belajar buat tom yam, pulut mangga yg utamanya
but..dlm pakej memang ada 5-6 menu
so...bonus lah kan

finally... sabtu 2 minggu lepas
alhamdulillah
dapat gak pergi
under PERWAKILAN
and..pegi ramai2.. lagi meriah
kelas kami petang
jam 1.40 kumpul semua..
kami 10 orang...
kena gi pasar dulu
memang ada dlm pakej class tu
market tour
siap berbakul bagai..
takde la market tour sgt
sbb cuaca panas
but...cikgu tu terangkan bahan2 yg kami akan gunakan
majoriti bahan nya..sama jer kan kita
yg lain pun..dalam 3,4 bahan jer
muka2 ceria kami
yg excited nak belajar masak...
chewah
tekun tu..dengar cikgu cerita

lepas dah siap kat pasar
naik tuk tuk plak
bukan senang nak belajar masak masakan thai ni
siap naik tuk tuk
sambil peluk bakul yer
Mummy Ayu & Cik Ecah
special
sbb nak ngan cikgu
ha...bukan main lagi

sampai sekolah memasak
kagum lagi
sbb cantikss

kami special sbb berpeluang belajar masak kat rumah owner cooking class ni
dia dah ada banyak cawangan
so...kami terpilih utk belajar kat rumah dia
suka suka.. sbb cantiks sgt
tu dia bahan2 yg kami shopping kat pasar

and...siap dah kami berapron bagai
ready to cook!!

to be continued....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Seronoknya cooking class macam ini.. Bagus dia ajar dari basic.. siap gi pasar..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...