Iris.....happy 10th birthday princess!!!

sabtu lepas..
genap dah Iris 10 tahun
sama mcm birthday Ian
memang tak plan nak wat party apa pun
but...kebetulan
on that day...
kami ada wat makan2 farewell...
utk one of our friend yg nak balik Malasia dah
so...just beli cake..
and makan ramai2

kira mcm suprise jugak la
sbb Mummy Ayu ckp kat Iris
tak payah la beli cake
sbb dlm peti ais ada kek birthday Mummy lagi
Iris kata..not fair la, dia nak tiup lilin gak
he he
sekali...masa dia lepak2..
kuar kek semua
suprise!!
bukan main lagi untie2 & uncle nyanyi tu

and us...
our small family
(Ian dah nak sama tinggi ngan Mummy..emmm

part of our small family
meriah bila gather ramai2 mcm ni

tq semua!!
hadiah....2 dr Mummy & 1 lagi dr untie suraya

malam baru bukak presents
suka la..
sbb dia ingat takde hadiah dah

sama konsep mcm birthday Ian
12 tahun 12 hadiah
10 tahun 10 hadiah
ada some of present...dah kasi awal2
and..hutang 1 lagi hadiah..utk next week
sbb dia nak pilih sendiri kat toy r us
emmm.....
no ~ hair dryer
2 ~ iron & beads....diy project mcm tu la
3 ~ bag make up & set brush
4 ~ set make up mickey mouse
bukan galakkan dia make up
but saja..for fun & sbb comei
5 ~ head phone
nie Ian pun dpt sbb masing2 memang nak
6 ~ utk hp jugak
pun sama..Ian pun dapat
7 ~ repair handphone Iris
mahal key...sbb tu kira dpt hadiah
almost 1/2 harga hp tu kena charge
8 ~ kek
9 ~ goodies utk classmate
10 ~ save for toy r us
ahad ni...baru gi..emmmm
apa la yg dia nak plak tu
and for sure ada for Ian jugak ni
tunggu je la

pagi sabtu tu
Mummy Ayu bawak Iris jumpa doc jab..kat BNH
sbb dia complain susah nak bernafas
hari tu dah gi, but jadi lagi
doc check semua
alhamdulillah..takde apa yg serius
doc kata dia mcm allergic sbb perubahan cuaca
ok je la

balik dr sepital
singgah Yellow Rice
halal rest .. betul2 depan BNH tu
and..ada menu baru
nasi lemak

suka la dia
presentation cantik
but rasa..ok je
nasi cedap
sambal fail
Iris pun ckp tak cedap
layan je la


kek birthday Iris..yg sambut kat sekolah
hari khamis tu
choc kek..comei jer


and simple goodies for her classmates & her friends
pencil & pemadam
highlighter , choc & pokky
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. Happy birthday IRIS...
    semoga menjadi anak yg solehah pada mummy dan family ya...♥

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...