Kuih raya & duit raya

Kuih raya & duit raya

walaupun raya tahun ni berbeza dr tahun2 lepas raya tetap raya kuih raya siap isi dlm balang \ bukan utk org datang utk sendiri makan lepask...

Read more
Solat Aidilfitri & kutbah raya

Solat Aidilfitri & kutbah raya

assalamualaikum salam jumaat still cita raya pagi raya tu... kami solat sunat Aidilfitri berjemaah sekeluarga alhamdulillah sayu je bila tak...

Read more
Persiapan nak raya

Persiapan nak raya

hari Sabtu tu all out utk persiapan hari raya as usual... mesti nak ketupat jugak kalu kat umah Ibu la kalau sendiri...nasi impit je Ayah je...

Read more
Menu pagi raya

Menu pagi raya

menu biasa je menu hari raya la kita penuh meja :-) zoom sikit ketupat of coz lemang ayah beli je rendang ayam rendang paru kuah kacang kuah...

Read more
1 Syawal 1441 - Nilai vs KL

1 Syawal 1441 - Nilai vs KL

lepas dah salam2, makan2  Mummy Ayu kami gerak ke Nilai jab nak gi pusara tak leh so... gie umah Mak Tok & Tok Wan kejab Kak Ina pun ada...

Read more
1 Syawal 1441 - Seremban vs KL

1 Syawal 1441 - Seremban vs KL

assalamualaikum salam khamis salam syawal... selamat hari raya semua dah start keja or masih bercuti? Mummy Ayu keja dah hari ni... so..jom ...

Read more
His fav...

His fav...

bila makin nak raya ni makin sayu jer makin rindu rasanya kuit semperit & kuh batang buruk dah 2 tahun raya la Mummy Ayu tak beli kuih n...

Read more
Salam Jumaat, Salam Ramadhan

Salam Jumaat, Salam Ramadhan

assalamualaikum salam jumaat salam ramadhan tiada hari seindah Jumaat and tiada bulan seindah Ramadhan today is Jumaat & Ramadhan subhan...

Read more
Kenangan raya kami

Kenangan raya kami

semalam kan baju raya sampai dok la belek2.. emm color apa yg pernah pakai so...of coz la cari pic family pagi raya 2019 last year..biru 201...

Read more
Sampai dah!

Sampai dah!

finally semalam sampai dah baju raya Mummy Ayu & Iris order dr awal puasa Ian punya yg order kemudian pun sampai dah ayah, dido, syahmi ...

Read more
Projek Kopi

Projek Kopi

sapa yg selalu baca blog Mummy Ayu sure tahu dah Mummy Ayu ni ...a coffee person bulan2 puasa ni memang jarang2 la kena kopi since balik ni ...

Read more
Ramadhan ke 26

Ramadhan ke 26

assalamualaikum salam selasa salam ramadhan good morning semua pejam celik hari ni dah hari yg ke 26 kita semua berpuasa in sya Allah lagi 4...

Read more
Lepat pisang

Lepat pisang

semalam petang melepat sikit one of my fav ni (antara yg banyak2 tu) he he he... and kuih fav Ibu jugak buat sekali makan je and hasilnya al...

Read more
Dalam tak nak buat, siap 5 jenis jugak

Dalam tak nak buat, siap 5 jenis jugak

mula2 memang takde plan nak wat kuih raya pun plus dah order pun... sekali bila dah mula emmm.. siap 5 jenis  :-) ni last week cornflakes pe...

Read more