The Danish Girl

lagi satu movie yg Mummy Ayu layan weekend lepas...
The Danish Girl
citer ni dah lama dah...tahun 2015
but Mummy Ayu baru jumpa & baru layan

citer ni based on the true story
tu yg nak tgk tu
mengisahkan sepasang suami isteri ni... Gerda & husband dia Einar
dah kawin 6 tahun ye
dua2 pelukis

one day Gerda minta tolong husband dia jadi model utk siapkan lukisan dia
model betul x dpt dtg
so Einar kena pakai stokin perempuan & pose kan gown tu
gown tu x pakai pun, just letak atas je
and..that moment menyebabkan naluri keperempuan dia muncul kembali
hah..gitu

since dr hari tu
dia mcm suka baju2 perempuan
wife dia plak..ingat2 suka2
for fun..siap make up kan husband dia..bawak gi event bagai
sbb dia ingat ..just for fun
sekali husband dia suka
and makin suka berpakaian wanita
bila Einar jadi perempuan..dia jadi Lili

sampai jumpa doktor
sbb dia rasa diri dia perempuan bukan lelaki
time ni kesian kat wife dia...Gerda tu
sbb kena bertabah
suami nak jadi perempuan kan
nak tinggal kan...sayang
so..kena la support
suami yg 6 tahun dia kawin
dah jadi perempuan

sampai gi buat pembedahan sbb nak tukar jantina
bukan main2 yer
tahap serius

zaman tu..zaman 1920an
memang x pernah ada pembedahan tukar jantina
but doktor tu kata dia boleh buat

berjayakan?
kena la tgk yer
cita ni based on true story

wajah sebenar Einar & after dah jadi Lili

and ni watak dlm movie tu
Einar & after bertukar jadi Lili 
pandai dia pilih pelakon yg bawak watak tu
Eddie Redmayne
dia ni lelaki tulen je kat real life
dah kawin anak 3 org pun
but bila dia pegang watak Lili tu..jadi je

dari suami dah jadi mcm BFF plak
sian wife dia...
sampai ke sudah Mummy Ayu dok kesian
ha ha ha...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. But nowdays, ada je yang dah kahwin sekalipun. Tukar cara pemakaian dari elok bergaya seperti lelaki, suka berpakaian perempuan. Wallhualam.
    Ika rasa macam nak tengok la cerita ni. Nampak best :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...