nie la menu yg Mummy Ayu masak weekend lepas
sebelum gi wedding tu
2 macam spaghetti
chic bolognaise & carbonara
mcm2 menu Ibu masak Ahad tu
nasi lemak..utk breakfast
tu yg ada balance daun pisang, Mummyy Ayu buat kuih lepat tu
pas tu..utk lunch..nasi ayam penyet
and Ibu request Mummy Ayu masak kan spaghetti
jom la kita
rebus spaghetti
al dente yer..
tak lembut sgt & tak keras sgt
emmm..terms masa belajar chef dulu2....
bahan2 utk spaghetti chic bolognaise
chopped garlic
minced onion, carrot, celery
minced chic...x de dlm pic plak
and sos tomato prego
sauted garlic, bahan2 yg minced tu
dah lembut..masukkan ayam
pas tu..masukkan sos tomato tu
salt & pepper
mixed herb sikit
siappp!!!
second sos
carbonara
chopped garlic, chic sausage,
sliced button mushroom
sos carbonara prego & salt, pepper
and fresh milk sikit
sauted garlic
sausages, mushroom
lembut sikit..masukkan sos tu
masukkan susu sikit
kalau nak extra chessy boleh la masukkan cheese
x kisah..mozarela ke, sliced cheddar cheese tu pun boleh
salt, pepper...to taste
siapp!!!!
punya nak cepat sbb nak siap gi wedding kan
x snap pun time served tu
yg pic atas pun snap masa kat rumah
tapau sikit utk dinner malam tu...
plus tk rasa..
masak2 .. x makan pun time tu
busy kann?
Wah......ada majlis ye...lama plak buat Bolognese...
ReplyDeleteSedapnya
ReplyDeleteSpaghetti bolognese ni mmg favourite anak2. Tak pernah lagi cuba buat carbonara, tengok resipi MA ni mcm simple. Boleh la try.
ReplyDeletei dh lama jugak tak masao spageti..biasanya masak boloignese jer
ReplyDeleteYummyy .spaghetti carbonara feveret ccl .. Bolognese tu kurang sikit ..
ReplyDelete