cerita lama...dok dlm draft lama dah
fav Mummy Ayu ni...telur pindang
cantik diaorang buat mcm ni
yg bawah tu ..kuih cakar ayam
dia buat konon2 sarang burung
pas tu letak telur pindang dalam dia
nice kan?
mcm telur burung dlm sarang la gitu
so creative
tapi...kuih cakar ayam tu keras
maybe sbb diaorang letak extra sugar,
so lebih keras & lebih tahan lama
Mummy Ayu x makan pun kuih cakar ayam tu
Mummy Ayu just go for the telur pindang
letak kicap sikit....emmmm, alhamdulillah
sedappp!!!! maybe la...
MA..linda tengah keliur nie...
ReplyDeletesedap ke tak?? sebab ad maybe kat belakang tu...hihihi
my peberet too kalau jumpa...
ReplyDeleteMZ suka kuih cakar ayam!! cuma kdg2 ada yg keras sgt so bahaya plak untuk gigi i yg tak berapa gagah mengunyah benda2 keras
ReplyDeletebelum pernah makan telur pindang, tapi jika diberi peluang nak gak makan...
ReplyDeleteMakcik yang duduk kat MUAR selalu buat dan bawa ke rumah N.9
ReplyDeleteMemang sedap.... Kalau kenduri kahwin dulu ramai yang buat macam ni
ReplyDeletenieyl tak pernah makan telur pinang ni...
ReplyDeletecakar ayam tu nieyl makan tapi klu pandai pilih ada yang sedap dan x terlampau keras..
kwn mak yg nama Makcik Milah selalu buat telur pindang stiap kali kenduri hehe
ReplyDeleteDoorgift telur pindang 😍 Tradisional tapi penuh makna.”
ReplyDeleteOrang bagi bunga sabun, tapi ruan rumah bagi telur pindang. 10/10 originality!
“Yang moden tu biasa dah… yang klasik macam ni baru istimewa!”
My feveret too
ReplyDeleteCakar ayam tu kalau nipis & rapuh sedaplah. But now since sakit gigi hari tu, tak berani nak makan manis² dah 😅
Kreatiiif. Saya suka juga kue cakar ayam mam. Tp kalo keras sangat susah lah nak makan 😅😅.
ReplyDeleteWah presentation dia menarik lah. Kreatif idea ni. Telur pindang my favourite too. Tapi tak pernah lagi makan dengan kicap. Makan begitu je pun dah sedap.
ReplyDeleteok done BW yayyy
ReplyDelete