balik dr lunch tu
tetiba ter"extra" rajin....
terus layan buat karipap
after sooooooo long x buat karipap kan
main beli yg frozen je
tahun ni..nie baru 1st time la rasanya buat kuih karipap ni
kalau kat Bangkok dulu, tetiap bulan mesti buat
kat sini..yg jual ramai
main beli je
bulan ramadhan lepas pun, semua beli je
kali ni.....baru la buat
yg sebab ny Mummy Ayu kata ter"extra" rajin tu
sbb.....
mula2 buat inti..
kentang + daging
pas tu....
kentang + ayam
"extra" rajin kan
sekali 2 jenis buah karipap
karipap daging & karipap ayam
tapi x de la buat banyak pun
5-6 biji kentang je
half -half
sambil2 masak buat doh utk kulit nya....
utk karipap ayam...Mummy Ayu buat karipap pusing
utk karipap daging..buat karipap biasa jer
so ada la beza nya
nie buat karipap angin..
utk Hail....x pedas
boleh la dia makan
goreng2
siapppp
masuk dlm bekas
bawak gi rumah Ibu petang tu
alhamdulillah..
Lama sudah tak makan karipap home made macam ni. ðŸ˜
ReplyDeleteweekeed nieyl nampak story IG akak..rajin buat karipap...
ReplyDeletesis suka inti kentang sardin.. tapi bab kelim karipap ni memang sis fail sejak azali.. hahaha..
ReplyDeleteRajin maklongnya....
ReplyDeleteLama dah x buat karipap...sekarang nak makan beli...
ReplyDelete