Movie dah lama....baru tgk semalam..best!!!

cita nie dah lama dah
tapi Mummy Ayu tak pernah tgk pun...
ramai org cakap kelakar
tapi..ntah ..
tapi semalam..
dah tak tau nak beli DVD apa for Ian & Iris
Mummy Ayu pun cakap
amik cita penguin nie...
ok..dua dua pun
so..
pas settle semua
dah makan..dah siap nak tido..
pasang cita nie kat dlm bilik
memang best..
memang kelakar
tergelak2 kitaorg bertiga
:-)
memang best!!!
cita nie mengisahkan Mr Popper lakonan Jim Carrey
dia terima satu bungkusan dr ayah dia
dlm tu ada seekor penguin
seekor pun dah tak tentu arah dia
sekali..sampai lagi 5 ekor
lagi la..
dia pun minta secretary dia cari org
siruh amik sermua penguin2 tu
sekali bila org zoo nak amik
anak2 dia dtg....(bercerai kan)
anak2 dia suka
so..dia tka jadi hantar penguin2 tu
and makin lama, dia makin sayang ngan penguin2 tu
semua pun ada nama
captain...paling bijak
ada seekor tu kuat kentut
yg seekor tu..clumpy sikit
dan mcm2..
comel2....
suka Ian & Iris tgk...
boleh lak dia ajar penguin2 tu joget.
cute..
and dia dah make over rumah dia..
penuh ngan salji semua
and semua nie membuatkan dia makin ramat ngan anak2
and makin baik ngan x wife dia
but tiba satu masa...
dia buat keputusan
untuk serahkan penguin2 tu kat zoo
anak2 dia marah
tetiba dia jumpa surat
dr ayah dia..
so..dia pun menyesal
gie amik balik penguin2 tu
dia baik balik ngan anak2 dia & wife dia jugak
lastly..
dia hantar balik semua penguin2 tu balik kutub utara...
tempat asal diaorg..
~ the end ~
best..sesuai untuk ditonton bersama keluarga
sgt menghiburkan
and pas nie..
leh jadi bahan untuk Ian & Iris
supaya kjgn kacau Mummy tgk astro kat depan...
he he he

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

Jemputla komen di sini...