Shoplinks.Asia

Tuesday, October 1, 2013

Homemade Ice Cream yg senang + sedap!!!

last weekend..
berjaya gak try 1 lagi resepi yg tertunda dr weekend sebelumnya..
resepi dr blog Nad
ice cream milo....
bahan2 memang dah beli dr minggu lepas..

meh tgk resepi yg Mummy Ayu copy dr blod Nad

1 peket coffee mate (pek kecik)
1 tin susu cair
1sudu kecil esen vanila
6-7 sudu besar serbuk milo

semua bahan2 tu...blend jer..

pas tu
leatk dlm bekas..
masuk dlm peti ais...tempat frozen tu..2 jam

pas tu..
blend lagi....
and..forzen kan lagi 2 jam..

pas tu..
blend lagi..
time nie dah nampak dah creamy bancuhan ice cream tu..
and...gebus jer..

Nad kata..nak cedap & gebu..buat3,4 kali..
Mummy Ayu buat 3 kali tu jer la..
pas tu...Mummy Ayu letak dlm bekas2...
frozen kan..semalaman gak la..

hari Ahad..lepas lunch tu..
baru kami makan2..
Ian & Iris..suka la..

Mummy Ayu memang beli ice cream 
plus Mummy Ayu pun tak suka sangat
sesekali bila teringin jer..
tapi ice cream Milo nie..
memang sedap..

tak manis sangat, plus gebu & creamy sgt
best!!
nak buat pun senang..cuma take time la
sbb kena blend 2,3 kali..
but..berbaloi la kan..
sedappp...

lain kali leh buat lagi nie..

5 comments:

Nad MamaZN said...

Sedap kan? Hehe..
Saya pun tgh buat eskrem gak ni
Kali ni zakwan nak eskrem stoberi :)

Masya said...

terbaiklah senang sangatkan.. buat sendiri lg puashati...

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda...ermm sedapnya homemade ais krim milo..

Mummydearie said...

Nampak senang aje. Bahan pun mmg dah ada. Boleh juga cuba ni.

Liza Yati said...

Senang jer rupanya dan nampak sgt sedapp..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno