Homemade Ice Cream yg senang + sedap!!!

last weekend..
berjaya gak try 1 lagi resepi yg tertunda dr weekend sebelumnya..
resepi dr blog Nad
ice cream milo....
bahan2 memang dah beli dr minggu lepas..

meh tgk resepi yg Mummy Ayu copy dr blod Nad

1 peket coffee mate (pek kecik)
1 tin susu cair
1sudu kecil esen vanila
6-7 sudu besar serbuk milo

semua bahan2 tu...blend jer..

pas tu
leatk dlm bekas..
masuk dlm peti ais...tempat frozen tu..2 jam

pas tu..
blend lagi....
and..forzen kan lagi 2 jam..

pas tu..
blend lagi..
time nie dah nampak dah creamy bancuhan ice cream tu..
and...gebus jer..

Nad kata..nak cedap & gebu..buat3,4 kali..
Mummy Ayu buat 3 kali tu jer la..
pas tu...Mummy Ayu letak dlm bekas2...
frozen kan..semalaman gak la..

hari Ahad..lepas lunch tu..
baru kami makan2..
Ian & Iris..suka la..

Mummy Ayu memang beli ice cream 
plus Mummy Ayu pun tak suka sangat
sesekali bila teringin jer..
tapi ice cream Milo nie..
memang sedap..

tak manis sangat, plus gebu & creamy sgt
best!!
nak buat pun senang..cuma take time la
sbb kena blend 2,3 kali..
but..berbaloi la kan..
sedappp...

lain kali leh buat lagi nie..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. Sedap kan? Hehe..
    Saya pun tgh buat eskrem gak ni
    Kali ni zakwan nak eskrem stoberi :)

    ReplyDelete
  2. terbaiklah senang sangatkan.. buat sendiri lg puashati...

    ReplyDelete
  3. salam ukhuwah dari bunda...ermm sedapnya homemade ais krim milo..

    ReplyDelete
  4. Nampak senang aje. Bahan pun mmg dah ada. Boleh juga cuba ni.

    ReplyDelete
  5. Senang jer rupanya dan nampak sgt sedapp..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...