Shoplinks.Asia

Friday, October 25, 2013

K-Drama ~ The Case of Itaewon Homicide

lagi satu drama korea yg baru abis Mummy Ayu layan
nie movie....1 jam lebih jer
so..semalam 1 hari jer dah abis tengok..
The Case of Itaewon Homicide Case
cerita nie base on treu story...
and..lakonan Jang Geun Suk
tu yg Mummy Ayu tengok tu..he he he..
cita nie tahun 2009 punya cita
emm..dah lama dah, tapi baru Mummy Ayu tgk nie..

cerita ni mengisahkan kes pembunuhan di sebuah kedai burger kat korea, Itaewon Burger
budak2 nie lepak2...
tetiba.....gie bunuh college student nie...Jo Jong Pil
saspek nya ialah..
Jang Geun Suk as Rabert J. Pearson aka Atthur Patterson
and...
sorang lagi kawan dia..
Alex Jung  aka AJ

masing2 tak mengaku
and
masing2 dok tuduh antara satu sama lain
bukti pun tak cukup kukuh
and..motif pembunuhan..lagi la tak tahan..
just for fun
sabar jer
 la..
konon2 nak tunjuk hero la
and...nak tau sapa yg jadi mangsa bunuh tu..?
Jong Ki..yg pegang watak mangsa kena bunuh tu.. Jo Jong Pil
alahai..sian jer
dia nie student..singgah jab kat situ, 
lepak ngan gf dia..and..gie toilet..
sekali kena tikam..9 tikaman plak tu
sian..
tapi..bila scene pembunuhan tu..
see..ngeri & kejam sungguh..

peguambela Patterson...kalau sapa dah pernah tgk Love Rain..
mesti perasan
nie bapa Jang Geun Suk..dlm cita Love Rain tu
he he he..

last2..dua2 dibebaskan
sbb bukti tak cukup kukuh
mcm tak best jer ending kan
but..
sbb nie kan kisah benar
Mummy Ayu pun search....
jumpa nie..kat wikipidea

Public prosecutors in Korea have reopened the case, after finding DNA evidence proving Patterson the murderer and testimony from Edward Lee, the witness. Patterson was arrested by US authorities in May 2011, and is currently undergoing court hearing in California for extradition to Korea for trial and conviction.

emm....kiranya Patterson la yg bunuh nya
dah agak dah
sbb dia nampak semacam jer..
memang hidup lakonan Jang Geun Suk tu
:-)
best..
sapa2 nak layan..leh cari You Tube..
or cuba try kat link nie....
http://www.youtube.com/watch?v=Zmwpn0AbWaw&feature=share&list=PL85FCA687E2ADBD5B 




6 comments:

Farid NZ said...

OMG... macam adik perempuan saya. Fanatik Drama Korea. Satu je drama korea yang saya enjoy sampai sekarang, City-Hunter!

Best cite tu-)

Hilmirda Daud said...

Amy pun dah eddicted ngan citer korea skang ni.
Movie Amy lum tengok lagi.. hari ni tengah tunggu citer secret ep 10 tak kuar2 lagi..

Amy tengok kat gooddrama ngan dramaholics.

Maria Firdz said...

lama dah tak tgk citer korea.. sejak dah tgglkn zmn stdy.. trus tak tgk.. huu

Adlin Mohamad said...

nak nengok la ..tp kita teruja dgn movie atau drama romantik komedi kekeke

mama lieyna said...

Rajin nye melayan movie korea ye... eina takdde masa je rasanya jer..huu..

Happy weekends

norey said...

Ayu dan jadi rujukan b4 tgk citer² korea...hehehhehe...bagus²....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno