Lain plan, lain yg jadi

nie aktiviti kami sabtu lepas..
Ian dah daftar kat sekolah dia
nak join pertandiangan mewarna kat pasaraya Rapid Seremban 2..
so....sabtu tengahari tu kami pun pegi la...
(sbb Ian nya kategori kul 12)
emm..dah siap dah dua2 nie..

sampai2...
ooo..pertandingan mewarna teramai ker
emmm...
memang ramai pun...
sampai kakitangan kat situ pun .. tak terhandle
se........2 orang jer urusetia
mcm mana nak handle yg dtg beramai ramai tu..
memang tak terhandle la
ramai yg complain...

see..dah daftar....hantar keratan borang & cop
pas tu masuk dlm amik kertas yg nak diwarnakan..
mcm mana nak masuk kalu pintu masuk dah mcm nie?
see......
punya la ramai

nie kat dalam tu
kaunter nya..punya jauh
plus..ramai sangat orang

dah la tu..
kata dlm borang, tak perlu bawa meja semua..
tempat mewarna..semua disediakan
just bawa pensil warna jer
sekali..ramai gak yg bawak meja utk mewarna
yg lagi tak best, ada yg mewarna dlm kereta..sbb selesa..boleh mcm tu?

tak cukup tu, ada plak yg Mummy Ayu nampak
bukan anak yg warna
tapi mak pak ngan warna
anak dok tepi..tengok jer
mcm mana tu?

so...apa lagi
Mummy Ayu pun..ajak Ian balik
"nanti Mummy belikan buku warna, Ian warna la puas2..
pas tu Mummy kasi hadiah..okay"

ian masam muka jugak la
tapi lepas pujuk2..Ian pun nak balik
balik..kami menyimpang ke tempat lain jab...
ke mana? 
tungguuuu..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...