Shoplinks.Asia

Thursday, October 24, 2013

K-Drama~ I Hear Your Voice

okay..nak buat review cita korea yg Mummy Ayu baru abis layan
I Hear Your Voice
cita nie..mula2 Mummy Ayu takde nak layan pun
but..bila Net kata best
and..Mummy Ayu pun baca sinopsis dia..
emm...menariks gak
so..Mummy Ayu pun..layan la..

20 episod
best sangat2..
sbb jalan cerita dia...lain dr yg lain
respect org korea nie
sbb banyak idea nak buat cerita
tu yg best layan tu..

okay...cerita nie bermula dgn...heroin, Hye Sung..jadi saksi utama
dlm kes pembunuhan...bapa hero..
masa hero ni kecik lagi 

Joon Guk...pembunuh tu...bunuh bapa hero depan mata hero
and..masa dia nak bunuh hero tu..masa tu la heroin nampak
and..amik gambar

heroin pun kecik lagi time tu
heroin ~ Hye Sung....ngan kawan dia ~Do Young
but....yg tampil sbg saksi..just Hye Sung jer
and..sbb nie la hero, Pak Su Ha..terhutang budi
and...dia janji akan protect Hye Sung nie
sbb ..pembunuh tu, Jong Guk..marah sgt
so..dia nak balas dendam nanti

kecik2 lagi dah pandai yer......emmm..
yg special pasal Suk Ha nie, dia boleh baca minda orang
so..apa yg orang lain fikir, dia leh baca...

time goes by.
10 tahun lepas tu
semua dah berubah

Suk Ha...dah sekolah menengah..
but ... dia still cari Hye Sung

and...Hye Sung pulak

dah mcm lupa kes nie
and..dia dah berjaya jadi peguam bela awam

one day....Suk Ha berjaya gak jumpa Hye Sung
but Hye Sung tak kenal dia..
and...time tu pun, Jong Guk dah dibebaskan

and..dia mula cari dua2 orang nie
nak balas dendam kan
and..masa tu la..Suk Ha explain kat Hye Sung..
sapa dia, and..Suk Ha mula jaga Hye Sung
emm..sweet sangat
sbb walaupun hero muda sgt
but..dia sgt caring and sweet la..

Suk Ha..memang since kecik..dah suka ngan Hye Sung
so..dia of coz la protect org yg dia sayang kan
and..time ni plak..ada sorang lagi peguam, Kwan Woo suka gak ngan Hye Sung

and..mula Hye Sung pun mcm suka nga Kwan Woo nie
but..bila mak Hye Sung nie..mati kena bunuh ngan Jong Guk
and..Kwan Woo plak jadi peguam bela Jong Guk nie
Hye Sung dah mula tak suka
plus..Jong Guk menang & dibebaskan
lagi la Hye Sung tak suka ngan Kwan Woo tu..
and.lama2 hubungan Hye Sung ngan Suk Ha makin baik
and..makin sweet...

apa ending dia?
Jong Guk tu dapat balas dendam tak?
Suk Ha & Hye Sung...ok tak?
nak tau ..kena la tgk cita nie dulu
apa pun...cita nie memang best, tak boring layan
and..jalan cerita yg sgt menariks..

ada happy, ada sedih, ada sweet, ada suspen
semua ada
best!!!!

4 comments:

ieda immi said...

huhuhu x der masa tgk ...

nursuhada aziz said...

adda pon suka cerita ni..lain sangat and hero yang hensome!!AHHAHA :P

nursuhada aziz said...

drama ni best!!adda layan jugak..hero dia comel and sweet! :) hehe

JunAina said...

Nengok cerita Kore ni memang boleh leka...kalau sedih tu boleh nagis2 kalau gembira tu hati pun berbunga2...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno