Shoplinks.Asia

Tuesday, October 29, 2013

Ian...kemalangan kecil di sekolah

okay...nak cita pasal Ian plak
yg kes Mummy Ayu balik cepat semalam petang tu...

lepas dpt call dr Ibu..
kelam kabut settlekan kerja mana yg perlu
than kemas2..balik..
memang risau sepanjang jalan tu
jauh sgt rasa..
time2 tu la..fikir..
"ala..jauhnya tempat kerja ngan rumah"
but...tawakal..and..harap2 takde apa yg serius..

and sampai2 rumah jer...
Ian tgh tido..
so Mummy Ayu pun snap2 la 
bukan pic nie of coz
pic nie..yg baju merah tu pic semalam petang
time tu..dah siap nak gie klinik..
nampak tak..beza dagu Ian?
yg baju merah semalam, yg baju kuning .hari ahad

and...nie pic yg Mummy Ayu snap masa Ian tido tu..
senang nak zoom sikit
nampak kan bengkak dia..
senget dah dagu hero encem Mummy
:-(
bak kata my sis...tumbuh dagu satu lagi
sabar jer la...
and kat bawah dagu tu..ada calar2 sikit
time tengok nie..memang Mummy Ayu rasa marah sgt
ye la..anak kita, anak orang lain buat sampai bengkak dagu mcm nie
memang rasa..emm..esok nak gie sekolah...
nak sound la budak yg buat tu, bukan nak marah
ye la...Mummy Ayu tau..budak2...main..plus lelaki plak tu
memang lasak la
but...takyah la sampai jadi mcm nie..

lepas Ian bangun tu
dia nampak Mummy Ayu jer...hujan air mata la dia
hero Mummy Ayu nie memang sensitif
pujuk2..suruh dia cerita..sambil nangis2..
dia kata sakit...nak kunyah pun rasa sakit kat rahang tu
ala sian..
so..siap2 terus gie klinik
risau gak kalau serius
sampai klinik..orang takde
so..laju la semua proses...alhamdulillah
and..doktor pun check semua
okay..alhamdulillah..just bengkak biasa jer
tak perlu nak x-tra semua
lega..
so..doktor kasi ubat
ubat tahan sakit
ubat susut bengkak
ngan ubat krim untuk luka tu

balik rumah..beli kan bubur mc'd untuk Ian
sbb dia sakit kan bila mengunyah tu
and...ready nak mengadap Daddy plak
emmm..scary
sbb Daddy memang marah kalau org lain buat anak dia
sapa tak marah kan
Mummy Ayu pun marah
but..kita sbg orang dewasa kena la berfikiran mcm org dewasa
Mummy Ayu pun..kalau serius sampai patah or retak bagai
memang harus la Mummy Ayu gie sekolah
nie..takat bengkak sikit..takpe la
plus..Ian pun tak sekolah
and..budak tu pun..Mummy Ayu rasa tak gie sekolah
sbb semalam dah kena pukul kat tangan dah ngan cikgu Ian
plus..cikgu tu kata esok (hari nie) cikgu disiplin nak jumpa dia
emm..mau budak tu pun tak gie sekolah
budak yg buat Ian tu..budak india, budak kelas sebelah ...tahun 1 jugak
Mummy Ayu pun tak tau ..sapa yg salah
maybe tak sengaja or maybe main2...
entah la..
tapi Ian cakap, Ian jalan elok jer but 
budak tu yg halang Ian dengan kaki dia sampai Ian tersadung &  tersembam
pas tu Ian nangis..cikgu bahasa inggeris ...time tu...
bawa Ian ke bilik guru, letak ubat & tuam ngan ice
baik cikgu dia
but..Mummy Ayu frust gak sbb suppose pihak sekolah hubungi la parents kan?
mana tau...ada apa2 serius ker
sbb time baru jadi tu..for sure bengkak giler
plus Ian pun nangis

ala..siannya hero Mummy
but apa pun..alhamdulillah..takde apa yg serius
plus pagi nie pun..
Mummy Ayu tengok..bengkak tu dah mula kurang
curi2 snap time Ian tido lagi
beza kan dr semalam..
emm..tadi call Ian pun..tanya Ibu..bengkak dah kurang
tanya Ian..Ian kata dia dah boleh kunyah roti pelan2..
makin ok la tu
maybe esok pun kasi Ian rehat 1 hari lagi
plus..Cikgu dia kata..
tak datang sekolah pun tak pe dah
sbb dah tak belajar 
exam dah abis
just nak pulang buku2 teks saja
and..amik result exam nanti

emm...to my encem hero..cepat baik yer sayang!!!

7 comments:

Jojet said...

ala, sian bf sy..panjang sebelah dagu..moga cepat sembuh..gitu la kak, mmg bdk2 x reti befikir bila nk begurau..nasib x bejahit..sy dulu masa sekolah rendah, kwn begurau tolak2 smp bejahit ats mata, darjah 3 masa tu..sian kawan tu..budak lelaki gak..aishhh, mcm2.

mama tisya said...

aduhai bengkak gk tu...hrp cpt baik

Rizziela said...

sakit oo..kita terkena sikit pun sakit kan

Haziq pun dah ada tanda kat sikut..jatuh kat sekolah

zarena heeney said...

alahai kesianya
mmg bengkak sgt tu

semoga cepat sembuh ian

norey said...

semoga cepat sembuh ian...jgn skip makan ubat tau..

MamaFarah said...

siannya..moga cepat sembuh ye hero mummy ni..mesti sakit dia..kalau saya pun x pasti nak sound budak tu ke idak..Kalau budak melayu saya ok lagi la..Tapi sbb budak India lain pesen skit balas dendam plak kang.. X pasal2 anak kita kene lagi. Minta dijauhkan..

Iela Fazielah said...

alahai...sian ian...biasala budak2..kita pun nak emo lebih pun susah..lg pun br darjah 1, syfqah ada gak kena..kawan tolak smapi lutut berdarah... bila tanya dia ckp xbuat pape... xpaham ila.. diaorg ni jenis nak gurau, tp ganaz n last2 bawak padah... cuma ila selalu pesan berhati2 n report kat cikgu je..tp budak india ni xleh nak agak....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno