Shoplinks.Asia

Tuesday, November 12, 2013

Semalam di Wisma Persekutuan Seremban

okay..cerita semalam dulu yer..

nie la kes last minute..baru nak buat
memang kelam kabut sikit
but...alhamdulillah..semua dah settle dalam masa 1 hari
:-)
mula2...hari ahad tu....Mummy Ayu gie wisma persutuan nie dah
sbb dah check kat web..sabtu & ahad..pejabat nie buka 1/2 day
so..confident la...
tak pe, tak yah amik cuti...leh buat hujung minggu
sekali..boleh plak minggu nie pejabat tu tutup..penyelenggaraan elektrik
:-(
kami pun..rushing ke putrajaya...presint 15
lagi la....kul 9..no dah abis

alamak..tak leh tangguh dah
nak tak nak..semalam kena cuti jugak
so...pagi2..kul 7.30..
Mummy Ayu dah sampai..nak amik no
konon2..nak cepat sampai, cepat amik no
sekali...dah ramai dah beratur....

emm..beratur...dekat nak 1 jam jugak la
baru dapat no...
emmm......1125, 1126, 1127
alahai..time tu..kul 8 lebih dah
nak ke tadika Iris lagi..sbb dah janji ngan cikgu tadika dia..kul 9 lebih

nasib baik la berkenalan ngan sorang kakak nie..
baik & friendly sgt
so..kita org pun tukar2 no hp
and..minta dia roger kalau dah dekat sbb no dia 1114
so..Mummy Ayu pun..
minta Ayah dtg amik
malam nak drive, nanti nak cari parking balik..susah plak
so..gerak la ke tadika Iris plak
(nie cerita lain..jab lagi)

and..akak tu ada smsm..
~ baru no 1031..kul 9.34
~1041 kul 10.48
~ kul 12.26 no 1088
time tu dah cepat dah
so....kul 12 lebih tu..Mummy Ayu minta adik hantar ke sana plak
and..kul 1lebih..Mummy Ayu punya nombor
muka excited plus penat
but...Mummy Ayu puji & respect sgt sbb semua kakitangan kat situ sgt friendly & baik
sempat snap pic petugas yg proses borang Mummy Ayu
see....time ni dah kul 1 lebih
bayangkan dr pagi..dok hadap ramai org but still boleh senyum
dgn pregnant lagi

Mummy Ayu plak..buat peramah
tanya dia.memang ramai orang mcm nie ker selalu?
dia kata...nak cuti sekolah, so..memang ramai
emm?
lepas dah siap borang, bayar...
amik resit plak..kat kaunter sebelah

petugas kat kaunter resit pun baik..tak snap plak..
dah settle..balik dulu..sbb pasport siap kul 3.30 ptg
time tu baru kul 1.50 pm

balik..makan, solat..
kul 2 lebih..Mummy Ayu dtg balik, dengan Ibu plak..
sampai..amik no giliran lagi...
tapi..kali nie...kejab jer
sbb kaunter serahan..
and..ngan2 kul 3.30..nombor Mummy Ayu..
finger print semua...
and..sempat lagi Mummy Ayu tanya adik yg jaga kaunter serahan tu..
1 hari, berapa pasport siap dik?..ada 200?
and..adik tu ,ata..dlm 300 pasport siap 1 hari
whoa....banyak tu
1 hari 300 pasport.....penatnya..

eh..lupa Mummy Ayu nak ckp..Mummy Ayu buat pasport
:-)
he he he...
akhirnya..
setelah 3 kali berulang alik...
siap gak la pasport kami 3 beranak..
Daddy dah ada ,
Mummy Ayu, Ian & Iris..baru ada nie

nak ke mana?
bila?
tungguuuuuu...

4 comments:

norey said...

kalau nak buat passport....mmg kena g awal pagi..lepas tu buat 5 tahun teruss.....penat menunggu....nak kena cuti..btw..selamat melancong....bestnyaaaa..sure ian dan iris xsabar...

Lina said...

klu pegawai yg menguruskan tu sentiasa senyum dan friendly wlupun keje x berenti, tak kisahlah nak berulang-alik 2, 3 kali kan

cuti2 Malaysia ke oversea lak yer hehe

Shark Kay said...

waaaa..
bestnyer dapat bercuti..
shark tumpang sekali ler nnti.
hehe

Iela Fazielah said...

wah2.. bestnyer....

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno