Shoplinks.Asia

Tuesday, November 12, 2013

Sofia the first birthday party ~ preparations

sbb..dok cover2 temanya
kali nie..leh cita full la..

persiapan utk birthday Iris..
memang dah buat sikit2...dr bulan 9 lagi
sbb dah tau tema
Mummy Ayu dok google sana sini..
cari idea
and..dapat la idea nak buat gelas berskirt nie..
as usual....dibantu oleh 2 orang assistant nie..

nie....dah 75 % siap..

seronok tgk bila dah siap mcm nie

last minit baru tambah..lolichoc ngan tagging dia..

lupa nak snap time dah siap tu...

isi dlm tu..
ada nie..
sebelah utk color2...
and sebelah lagi..maze
than..
Mummy Ayu gulung kan & masuk dlm plastik ice cream..mcm nie
jadi la mcm sijil pun ada..

pas tu..ada jajan2
semua pun warna purple...
:-)

pas tu....birthday cake...
nie pun adventure juga
sbb..mana la nak cari kek princess sofia
kalau ada pun..mungkin yg printable tu la
but Iris nak kek princess
dok la cari2...
but..semua nya guna patung yg mcm barbie ni
kira ok la kan?
so..ini la kek birthday Iris
Mummy Ayu tempah ngan kakak yg Mummy Ayu kenal di FB
and..dia pun duduk kat seremban
so..senang la Mummy Ayu nak amik..
kek nie siap on petang Ahad

cantik kan?

design yg Mummy Ayu kasi & hasilnya
okay la kan?
cuma patung tu jer la...

harga pun ok.....
yg penting....cedap sangat2..
choc moist cake...2 kg
kek tu cedap sangat & Iris suka..
:-)

lagi....
ok...crown & tiara as a party hat
nie pun Mummy Ayu suka sangat2..
sbb terjumpa masa dok google hari tu..
semua ni...printable...
so..Mummy Ayu just download than print...
pas tu dok la tampal2....and gunting2
nasib baik class Iris tak ramai murid...

nie Iris punya tiara..
Mummy Ayu tambah la batu2 sikit..
princess la kata kan..

and...Ian pun nak jugak...


ha..lebih kurang mcm nie la printable page tu..

and...kat sini link dia

kalau tak boleh buka....
& kalau ada yg berminat, leh jer komen..nanti Mummy Ayu emailkan

and..ada gak Mummy Ayu tempah FM kat kawan Mummy Ayu...Cidot
nie..utk cikgu, untuk adult goodies la..
(utk mak2 sedaranya)
plus..nie juga untuk winner GA tu..
so...kepada pemenang..tunggu FM nie yer...
nak tak??
:-)

pas tu..nie pic2 masa PS hari tu..
semua nie untuk pic nak letak kat tagging tu la..
princess Iris

hero encem Mummy..Ian

brother & sister...

alhamdulillah..dah settle birthday Iris
nak start fikir2 and google utk birthda Ian plak tahun depan
sbb birthday Ian bulan feb
so..dah boleh mula dah nie
plus..tema dia..mcm susah gak nak cari nie...
tema apa????

9 comments:

mama lieyna said...

Yeaaa dpt fm..cunlah.. :-)
Mmg gigih betul ayu... congrate..mmg hasilnya perfect! :-)

zety said...

thanks ayu sbb share link etc..sbb tema bday anak2 bln 12 ni sorg princess sofea..sorg ninjago..hahahha..tu yg poning tu

Adlin Mohamad said...

bab ni mmg ayu kreatif kan ..buat kat tadika pun dah gempak cam ni bestnya

Nieza said...

U print atas apa crown tu sis?

mummy_ayu said...

nieza ~ Ayu print atas kertas A4 biasa jer..tapi tak cukup 1 A$ la..kena combine 2 sbb panjang kan. Kalau nak keras skt..tampal atas kertas manilakad..than baru potong2 ikut pattern crown tu.

JAFNI BLOSSOM said...

salam mummy ayu, sye xleh nk buke file tu. blh email kt sye x. eidaniyusof@gmail.com

thank you

Rasaa Syedapp said...

Slm mummy ayu... xleh buka.. blh email tak, khairul_shamsinar@yahoo.com. tqvm

Unknown said...

Asalam mummy ayu, blh tlg email x .tgh plan for bday ank jgk theme sofea..so inspiring
lilyfadzly@gmail.com

Nur Rosmarinie said...

Assalam sis . link yg sis bagi utk printable tu sy xboleh bukak . boleh emel sy x?
nurrosmarinie89@gmail.com

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno