Shoplinks.Asia

Tuesday, April 21, 2015

Novel baru Acik Lana ~ Chandelier

novel mesti ada dalam koleksi...Mummy Ayu
by Acik Lana...

"Chandelier"
emmm...ni mesti ada nie..
waktu Acik Lana kuar intro sikit jer..kat FB ..
pun dah tau..mesti best!!!

jom baca sikit...intro nya ..by Acik Lana...

Gold Digger – itulah label yang sering diberikan kepada Keisha Edlina. Berbekalkan wajah pan asian dan kesempurnaan bentuk tubuh, dia memiliki hidup serba mewah dengan cara yang amat mudah. Goda lelaki kaya, jual ayat cinta, dan peras harta mereka sehabis daya. 
dia angkat kaki untuk mencari lelaki lain yang jauh lebih kaya pula.

Namun sampai ke satu tahap, Keisha Edlina mula mencari calon suami untuk kehidupan yang lebih stabil. Dan syarat utama, lelaki itu perlu banyak harta. Wajib! Hubungan selama dua tahun bersama Datuk Eusoff tidak menjadi, dan dia berpaling pula kepada Tan Sri Emran. Dan matlamatnya hanya satu, dia mahu bergelar Puan Sri tidak kira apa pun!

Belum sempat mencapai angan-angan, satu insiden ngeri telah menimpa Keisha Edlina. Dia berputus asa untuk meneruskan hidup, namun kemunculan Kaef mengubah haluan kakinya. Di mata Keisha Edlina, Kaef hanyalah lelaki tampan yang memiliki taraf hidup biasa-biasa saja, tidak punya banyak harta atau kemewahan. Tapi aneh, kenapa hati masih boleh terpikat dengan hanya keikhlasan lelaki itu?

Sedang indah menikmati hidup penuh bahagia di sisi Kaef, kekhilafan silam mula datang menghukum. Satu persatu ujian dan dugaan yang hadir membuatkan Keisha Edlina terpaksa berkorban. Berkorban demi lelaki yang dia cintai sepenuh hati!

“I tak nak hidup susah Kaef, I tak boleh hidup susah and you know that!” – Keisha Edlina.

“Sebab saya bukan lelaki yang mampu menjanjikan intan dan berlian di tubuh awak kan? 
I will never be good enough for you. Fine, I got that.” – Kaef

Jerih hari-hari yang dilalui Keisha Edlina tanpa kehadiran Kaef di sisi. Sangkanya keperitan hidup sudah berakhir, namun jelas sekali dugaan demi dugaan masih belum jemu menjengah. 
Jadi di mana kesudahannya derita Keisha Edlina?

Mampukah dia menggapai bahagia suatu hari nanti? 
Atau dugaan dari Allah akan terus menghukum satu persatu dosa 

emm...menariks kan..
Mummy Ayu dah order dah kat Kaki Novel
senang..order online jer
sbb kalau nak tunggu kuar kat kedai buku..
mesti lambat..
takut abis lagi..
stok belum sampai la..

and..nak gie Pesta Buku pun...kena berebut gak
so..senang cita..order online
dapat diskaun lagi, free postage lagi
senang kan?
kalau kengkawan nak order online gak
leh jengah kat sini...

1 comment:

LYAfrina said...

mcm best j..tajuk pon unik

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno