Shoplinks.Asia

Thursday, April 2, 2015

Hyde, Jekyll, Me

dah abis dah tgk cita nie..
Hyde, Jekyll, Me
kat astro lum abis lagi
tapi kat online dah abis dah
and..Mummy Ayu pun dah abis tgk dah
memang best....
walaupun mcm ada persamaan dgn cita Kill Me, Heal Me
(yg Mummy Ayu tgh layan gak sekarang ni)
tapi..cita nie ..memang tak sama langsung.
ada persamaan...tapi jalan cerita..lain
dua2 pun best!!
tapi lum abis lagi tgk Kill Me, Heal Me...baru sampai episod 13

ok...nak cita sikit.....pasal Hyde, Jekyll, Me

antara watak dlm Hyde, Jekyll, Me..


hero...Hyun Bin memegang dua watak

Seo Jin..yg specky ni..
Robin..yg senyum tu

Seo Jin nie....dia pernah kena kidnap masa kecik dulu ngan kawan baik dia
but dia dapat lepas kan diri
masa dia kena culik tu..penculik tu minta wang tebusan
tapi bapa dia tak nak bayar sbb tak nak bekerjsama ngan org jahat tu
so...Seo Jin lagi sedih sbb mcm bapa dia tak sayang kat dia

sbb tu..dia ada split personaliti ni.....watak Robin
watak Seo Jin & Robin memang jauh berbeza
Seo Jin..seorang yg sgt serius...tak suka bergaul dgn orang
more ke kerja
while Robin plak..seorang yg ceria, sgt friendly...fun

Robin ni..mcm personaliti yg Seo Jin nak
tapi sbb dia trauma...pasal kes culik dia...
so..dia jadi mcm ni

Seo Jin ..dia menguruskan taman tema bapa dia
kat situ la dia kenal heroin...Jang Ha Na
dia ni ketua kumpulan circus kat taman tema Seo Jin tu

Robin plak..seorang kartunis komik terkenal
dia ada komik dia & pernah menang award
but..dia tak pernah muncul depan org ramai..


Seo Jin tak suka ngan Hana sbb....
masa Hana muncul..
Robin pun muncul balik..selepas 5 tahun dia tak muncul

Seo Jin cuba buat Hana pergi..
but....doktor yg rawat Seo Jin .. kena kidnap
dan saksi kidnap tu..Hana
so..Hana memang kena tolong dia ..utk dapatkan doktor dia...

mcm2 yg jadi..
tak disangka2..
ingat mamat ni baik, rupanya dia jahat..
ada masa Seo Jin tak muncul, Robin kena menyamar jadi Seo Jin
and..
ada plak..time Robin tak muncul, Seo Jin plak kena menyamar jadi Robin

Hana plak..mula2 tak tau
dia ingat..Robin nie kembar Seo Jin
sbb..Hana suka ngan Robin
and..Robin pun suka ngan Hana
but..lama2 dia tau jugak...diaorang ni..org yg sama but personaliti yg berbeza


Robin jelous bila Hana spend masa ngan Seo Jin
Seo Jin plak jelous bila Hana gembira jer bila ngan Robin
walhal...diaorang adalah satu

but sedih sangat..bila nak ending tu
bila Seo Jin dah leh terima Robin..ada dlm diri dia
diaorang mula bertolak ansur...masa & kerjaya
their try to get along
masa tu..Seo Jin nak pulih dah
so..Robin dah nak hilang

semua pun sedih...
Hana la yg paling sedih
Seo Jin pun sedih
Robin...lagi la.

siap pesan ngan Hana..jgn lupa dia
pesan ngan Seo Jin..suruh jaga Hana
cedih sangat

but..ending dia..of coz happy
Seo Jin bersatu ngan Robin
apa yg Robin buat & ingat
semua Seo Jin tau...
so..diaorang bersama juga

best best!!

1 comment:

juelee said...

mcm best je... kita tak sempat nk layan korea skang pdhal dulu minat gile

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno