Shoplinks.Asia

Wednesday, March 2, 2016

Tundukkan Playboy Itu - Novel diadaptasi

minggu lepas beli novel ni..
"Tundukkan Playboy Itu"
he he..tak sabar tunggu drama kat tv tu
sinopsis...belakang novel..

and..of coz..
sinopsis versi Mummy Ayu
but serius.,... cita nie best
harap2..kat drama pun best la
so far..okay2 jer
sbb a bit frust dgn barisan pelakon nya

jalan cerita..kalau baca kat novel..memang best & layan
Mummy Ayu baca....1 hari jer.
pagi mula... malam abis.

okay...novel/ cita nie mengisahkan Harraz Naufal (lakonan Hafidz Roshdi)..hero cita nie
dia ni playboy tahap gaban punya
geng plak ngan sepupu dia.. Farhan (lakonan Alif Satar)
sama her playboy nya
but bezanya..Harraz ni ada company sendiri... Harraz Holdings..
walaupun dia anak orang kaya, dia suka nak berdikari
yg Farhan nie plak..pun anak orang kaya
but malas sikit bab keja..
dia kata, sapa lagi nak enjoy harta mak bapak dia.. amboi!!

semuanya berubah..bila muncul heroin..Nurin Arissa (Uqasha Senrose)
Nurin nie dapat kerja kat Harraz Holding..bila bapak Harraz nie...
suruh Harraz amik Nurin nie keja kat situ
sbbb bapak Harraz nie kawan baik ngan bapak Nurin
masa 1st interview...Harraz dah reject sbb Nurin ni bertudung
dia suruh Nurin buka tudung...kalau nak keja kat situ
of coz.. tak la kan

but..bapak Harraz paksa juga
so...kena la jugak

Farhan..mula jatuh hati ngan Nurin...
and dia mula berubah
dia mula nak kerja, mula kurangkan aktiviti playboy dia
and..mula berubah jadi baik

Harraz pun hairan tgk Farhan berubah
but..dia pun mula menunjukkan minat kat Nurin
but..tak nak mengaku...

siapa yg Nurin pilih?
bila dua2 dah suka kat dia
kena la tunggu cita ni abis
or..kalau tak sabar, jom baca novel
mcm Mummy Ayu
he he he..
serius..best & tak rugi punya la...
novel nie keluaran Karya Seni... penulis by Anjell..

OST cita nie pun best..
"Tak Ada Cinta Sepertimu"
by.....Siti Nordiana & Aliff Aziz
gabungan suara yg best & lagu pun best!!!

1 comment:

mama tisya said...

tk tgk cite ni sbb pelakon tk minat

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno