Shoplinks.Asia

Tuesday, August 2, 2016

K-Drama ~ Uncontrollably Fond

lagi satu cerita korea yg Mummy Ayu dok layan..
"Uncontrollably Fond"
citer nie..Mummy Ayu tgk sbb ada Woo Bin 
kan Mummy Ayu memang minat ngan dia since The Heirs dulu..hero jahat
ha ha ha
but dalam cerita ni..no jahat2 tau
romantik tahap cair giler punya
tak caya...layan la..
antara pelakon2 nya..

cita nie..mula2 cita pasal Woo Bin as Joon Young...watak utama
dia nie masa sekolah..memang nakal and malas belajar
dia anak tunggal and rasanya..dia anak luar nikah
sbb mak dia tak pernah citer pasal bapak dia
but..satu hari..kawan mak dia yg cerita
yg bapak dia ni..seorang prosecutor yg terkenal
and..mak dia nak Joon Young ni jadi prosecutor jugak
so..mak dia boleh tunjuk kat bapak dia yg dia boleh besarkan anak sendiri sampai berjaya
since dr tu..Joon Young pun rajin belajar
tak main2..and tak de masa nak cita2 ni
but .. dia ramai peminat and ramai perempuan yg kacau dia

sampai la satu hari ni... dia jumpa No Eul lakonan Suziey
and....dia gunakan Suziey..utk jauhkan diri dia dr semua perempuan2 lain 
konon2 No Eul ni..girlfriend dia la
No Eul pun..terpaksa setuju
sbb dia kantoi ngan Joon Young ni..masa conteng poster bapak Joon Young yg prosecutor tu
(but No Eul tak tau tu bapak Joon Young..Joon Young memang rahsiakan)
No Eul...marah ngan bapak Joon Young ni 
sbb dia tolong orang yg langgar mati bapak dia menang kes tu

cerita ni .. quite complicated
but best
and..sbb ada Woo Bin
ha ha ha...

tapi....semua berubah disebabkan satu kejadian...
Joon Young nie nak selamatkan dr No Eul hebohkan pasal skandal bapak dia
and...dia menyebabkan No Eul kena langgar
and..time tu..dia dah mula suka ngan No Eul

masa tu..Joon Young stop belajar dr nak jadi prosecutor
and..dia jadi artis...pelakon & penyanyi
mak dia marah sungguh
sampai tak mengaku anak

No Eul pun dah besar
dia jadi wartawan bab gossip2 ni
dia hidup susah ngan adik lelaki dia
sbb nak settlekan hutang bapak dia ngan Ah Long

but..ada sorang ammat nie..
jadi mcm guardian angle dia
Ji Tae
ha..nie pun satu part lagi yg complicated
Ji Tae ni....anak sah kepada bapa JoonYoung tu...yg prosecutor tu

dia menyamar jadi orang miskin, jadi susah, pakai baju buruk2...
utk dekatkan diri ngan No Eul
dia selalu tolong No Eul ngan adik lelaki dia
sbb nya..dia pernah terdengar perbualan bapak dia ..
yg mana..dia tahu bapak dia tolong orang yg langgar bapak No Eul tu
emm..complicated kan?
and..Ji Tae ni pun tau..Joon Young tu..anak luar nikah bapak dia
emm..mcm mana dia tau..ntah la...

ni family dia...
\
adik perempuan Ji Tae ni..ketua fan club yg sgt obses ngan Joon Young
and..mak Ji Tae ni pun.. tau pasal Joon Young & mak dia
ni pun tak tau..mcm mana mak dia tau
family ni banyak rahsia la..
penin kejab..

and..nak jadi cerita lagi and...kesian sgt
sbb Joon Young disahkan ada sakit kanser otak
and..tak banyak masa lagi nak hidup
kesian kan?
dah la mak dia tak nak terima dia

time tu..dia jumpa No Eul balik
and..dia tak nak buang masa...
dia nak No Eul ngan dia..dalam masa2 yg dia ada tu

No Eul jadi salah sorang wartawan & camerawoman dlm program wawancara dia
and...selamba jer..dia confess...masa concert dia
alahai..romantik giler kot..
tgk video ni tau
lagu pun best sgt & rasanya dia nyanyi sendiri lagu ni..

No Eul tak tau dia sakit
and No Eul mcm tak percaya
and No Eul mcm nak elak la..
sbb takkan lah artis popular suka ngan dia....
and..No Eul mcm harap Ji Tae terima dia
sbb ji Tae baik & banyak tolong dia
but Ji Tae tak boleh & tak sanggup terima No Eul sbb kesalahan bapak dia tu

and..sbb tu..No Eul mcm dah mula suka ngan Joon Young nie
sweeeeetttt

suka tgk lakonan Woo Bin & Suziey
mcm real sgt

cerita ni...dah episod 8..kat Korea
(total semua..20 episod jugak)
kat astro pun ada..tak ingat hari apa
sbb Mummy Ayu tgk online jer
cerita ni setiap Rabu & Khamis kat Korea
so...kira ok la..
sbb Selasa & Rabu...Mummy Ayu tgk cita Doctors
Khamis & Jumaat .. Mummy Ayu layan cerita Uncontrollably Fond nie plak
ok kan???

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno