Shoplinks.Asia

Wednesday, August 3, 2016

Sehidup, semati.....

sabtu baru ni...
kami semua dikejutkan dengan berita kematian salah sorang sahabat kami...
Al Fatihah untuk arwah
semoga rohnya dicucuri rahmat dah ditempatkan dikalangan orang beriman...
rasanya...ramai yg tau berita ni
sbb dah kuar paper..kat FB pun ada yg share..

mcm tak percaya sangat
sbb hari Jumaat tu.. Mummy Ayu baru berbual kat opis..
tetiba teringat kat arwah & tanya kat kawan Mummy Ayu ni
samada ..dia dah dapat tukar ke Terengganu ke belum
yg kawan Mummy Ayu tu pun.. tak sure
sbb dah lama tak dengar cerita
Mummy Ayu..nak whatsapp kat dia.. tanya
but busy..dok tangguh2..
sampai lah sabtu tu..dpt berita ni
memang terkejut sgt..

arwah ni....satu ofis ngan Mummy Ayu.....dulu
but..kami tak lost contact..
kalau jumpa .. bertegur semua.. ok jer

but.... 3 bulan lepas...isteri dia meninggal dunia
kes ni pun dpt liputan luas gak
kalau ada yg terbaca..
sure ingat lagi
sbb memang masih baru

so..lepas isteri dia meninggal..
dia ada jumpa & dtg opis Mummy Ayu.. jumpa boss
untuk mohon pertukaran dia..ke terengganu
sebab.. kat sini.. takde siapa nak jaga anak dia
boss Mummy Ayu memang sokong & lulus permohonan dia
cuma..prosedur tu...lambat sikit

waktu jumpa tu..memang dia nampak sugul & sedih
Mummy Ayu tanya la..anak2 mcm mana..sihat?
dia kata..dua2 anak dia demam & asyik cakap nak mama
Allahuakbar....tersentuh naluri keibuan Mummy Ayu
memang bergenang air mata Mummy Ayu
but..cover la..
than Mummy Ayu tanya la...abah dia mcm mana
arwah kata..dia tak boleh masuk langsung rumah tu
lagi la sedih..
tak tau nak cakap apa .. Mummy Ayu cuma boleh cakap
sabar la yer.. be strong 
nampak merah mata dia
tu la kali terakhir Mummy Ayu jumpa dia..

pas tu..ada gak dia whatsapp .. tanya2
whatsapp dia pun..Mummy Ayu tak padam lagi

lepas tu..memang Mummy Ayu ada jumpa & minta tolong pegawai..
percepatkan urusan pindah dia
pas tu..dah tak dengar apa2..
sampai la jumaat tu..tetiba Mummy Ayu teringat kat dia
sabtu tu..dgr berita ni
memang mengejutkan & mcm tak percaya

3 bulan lepas isteri dia, ni dia pulak....
sehati sejiwa sungguh mereka kan?
dalam masa yg singkat...dua2 dah pergi mengadap Ilahi

nie pic raya baru2 ni...
arwah dengan dua orang anak mereka
now..tinggal la dua anak kecil ni..
yatim piatu
berat sungguh dugaan bagi mereka berdua..
masih kecil, belum faham sgt...
moga keluarga dpt menjaga mereka berdua..sebaik mungkin
dan semoga mereka berdua membesar menjadi insan yg berguna & berjaya
jadi anak yg soleh dan solehah...
in sya Allah

Al Fatihah buat kedua arwah....
 Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un
Sesungguhnya kami adalah kepunyaan kepada Allah dan kepada-Nya, kita akan kembali

3 comments:

SYANI said...

Allahuakbar... terlalu banyak berita kematian dikeliling kita sekarang ni.. Sedih tengok anak2 tu.. muda2 dah jadi yatim piatu. Semoga mereka sentiasa dalam lindungan Allah. Al-fatihah untuk arwah kawan Ayu.

Mrs. A said...

Innalillahhiwainailahirojiun
Al-Fatihah buat kedua-dua mereka.
Sedih baca kisah mereka walaupun Mrs. A tak kenal.
Anak-anak mereka siapa yang jaga ya?

izzeyda said...

Innalillahhiwainailahirojiun.. sedihnya baca kisah arwah.. kesiannya kecil2 lagi dah menjadi anak yatim piatu.. semoga anak2 arwah dapat membesar dengan baik..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno