Sweet Dreams ~ Acik Lana

selesai dah..baca novel ni
"Sweet Dreams"

memang sweet sangat2..
:-)
senyum sorang2 dibuatnya
ada satu part jer..yg mengalir air mata dibuatnya
ahhhh..
suka sangat2..
love it!!

nie baru 1st time baca
nak repeat sekali lagi
sbb..1st baca ni...start dr yg stop kat FB tu
nak cepat tau ending..start dr yg stop

but 2nd time ni..nak baca dari mula
tak sabarnya...

ok..review sikit

novel ni mengisahkan...
Putri..watak heroin dlm novel ni
Putri ni....mcm clumsy sikit
bukan sikit sikit la..
banyak actually
sejak ekcik lagi dia selalu jer langgar itu, langgar ini
jatuh sana, tergolek sini
ramai yg kata dia ni nasib malang
sian dia
sampai ada masa.....effect gak keja dia sbg PA
mcm..tertinggal fail penting..masa urgent meeting
mengamuk la boss kan.

but satu hari.....muncul la sorang hero..
from no where..
selamat kan dia masa nak jatuh tangga,
kalau tak...sure patah kaki dia
selamatkan dia...dr kena langgar kereta
and..mcm2 lagi
sampai ada masa dia mcm tertunggu plak
kemunculan hero nak selamat kan dia

emm.. hero aka superman gitu.... Qash Adam
Qash Adam ni...seorang pelukis terkenal but misteri
sbb dia tak pernah reveal.. identiti dia
just lukis..lukis..lukis
and lukisan dia memang terkenal

Qash ni dianugerahkan satu kelebihan
dia selalu dpt mimpi...mcm warning la sebelum perkara tak elok berlaku
since dia kecik lagi
but..disebabkan kelebihan dia tu.. dia memencilkan diri seorang diri
jauh dr family semua
selepas kematian ibubapa dia

dia just ada Atok & sorang cousin yg rapat ngan dia.. Amar
dia selalu dok umah, semua diuruskan oleh PA dia..Fieza & manager dia..Mr Lee
makan minum .. pun ada yg akan dtg hantar & siapkan

but..since dia mimpi satu wajah ni
dia selalu terfikir..siapa gadis misteri ni?
kenapa dia selalu mimpi kan gadis tu?
sehingga kan dia mampu melukiskan potret gadis tu
and..dia selalu merenungnya
and..one day.. dia ikut gerak hati dia
Qash pegi tolong gadis tu.. dr jatuh tangga
and a few times more
sehingga lah dia diketakan stalker
emm...mcm tak kenang budi jer perempuan tu
he he he..
thats how Putri & Qash meet and know each other
Qash was the hero
saving the clumsy princess

mcm mana hubungan diaorang?
jatuh cinta tak?
gaduh ker?

emm.. kena lah baca
baru tau ending nya
but seriusly
best & tak pernah lagi baca cita mcm ni
as usual..Acik Lana tak pernah hampakan pembaca dia
senyum & gelak sorang2
and..yet...nangis gak sikit
but..fall in love with this novel
congrats Acik!!!
semoga terus success
and
semoga urusan melahirkan anak... berjalan dengan lancar dan dipermudahkan
in sya Allah
:-)

# Mummy Ayu nak start baca lagi sekali malam nanti

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. Ala.. Macam best je baca sinopsis Mummy nie..
    Nak kena try cari dan baca nie..

    ReplyDelete
  2. salam. masih ada lagikah novel ini. Jika ada hendak beli jugalah. terima kasih. Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika ada stok emailkan saya harganya dgn akaun nombor maybank ke amutha79@gmail.com ya Acik. Terima kasih ya

      Delete
    2. Salam. Ade ready stock x mummyayu. Kalau second hand pn xkisah

      Delete

Jemputla komen di sini...