Happy Birthday to who???

selamat pagi....
emmm...nak story sikit nie
semalam petang Mummy Ayu telah dipaksa
ha....dipaksa?
he he he
tak de la..my hero sorang tu tetiba plak
semalam petang balik keja..nak makan kek Ben 10
adoi...nak kek Ben 10 plak tu
lepas tu dia siap suruh beli kat kedai kek area belakang rumah
alamak..ingat malas la nak singgah
tunggu Daddy balik jer
sampai je depan umah
dah bukak pagar..dia dah meraung kat dalam keta
"nak kek Ben 10..!!!"
adoi...ni yg malas nie
so..Mummy yang baik hati lagi penyayang nie pun
pusing keta..pegi la kedai tu
dalam hati..minta minta la ada kek Ben 10 tu
ye la..mana la tau hari tu..
tokey kedai tu tak buat kek Ben 10 ker?
ataupun kek Ben 10 tu abis ker?
dan nasib baik parking pun ada
ngam ngam depan kedai tu
so...pegi la kedai tu
Ian dah senyum..suka la..
apa dia nak dapat
dan rezeki tu ada...alhamdulillah!
tinggal sebiji kek Ben 10 idaman Ian tu
ini la kek idamam Ian
(macam macam hal hero sorang ni)
ha..tengok hero yg suka hati nie
senyum sampai ke telinga
pas tu nak lilin banyak....
adoi...ada la 16 batang lilin atas kek tu semalam...
2 yg besar 14 yang kecil
bantai la Ian..tiup...
tapi tak de la nyanyi lagu happy birthday
(nasib dia tak request nyanyi plak)
ha..ini little princess nie
suka gak..nak tacau kek tu
berselera je nak terkam kek tu
bila Abang Ian tak kasi..masam plak
layan kan aksi 2 beradik nie...
Iris berjaya terkam kek tu sikit...
he he he..abis tangan
pas tu dia lap kat baju
adoi...abis baju..nasib sikit
but yang Mummy Ayu layan kan
bila Ian nie minta kek or other makanan
dia akan bersungguh sungguh
tu yang rasa puas hati sangat
dan akan Mummy Ayu penuhkan bila dia minta
macam semalam..dekat nak 3 potong kek tu dia makan
ha...Mummy plak cakap udahla
sambung besok...(tapau gie umah mak)
bukan apa...takut dia kenyang nak makan dinner nanti
itu la karenah anak anak...
tu baru karenah hero
nanti sikit hari lagi
karenah princess plak

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. kek ijau..baju pun dah ijau..leh joint kontest green mama aqish dah ni..hihih..

    ian ngidam nk makan kek ben-10 yerk..

    ReplyDelete
  2. wah...cantek la baju ian & iris tu...sedondon gitu...kiter suka baju tu tapi mesti tak de size aqish punyer...so sweet abang Ian ni...nak kek ben 10 ek...

    ReplyDelete
  3. alololo..tomey nye..

    ReplyDelete
  4. Alahai kak, nasib kite same.. Naufal pun semlm merengek nak kek birthday to you katanye.. nak x nak singgah kedai kek, belikan sebijik untk dia.. nasib dia x mintak kek spiderman.. rini baru nak potong.. tiap2 bulan birth dia.. adusss...

    ReplyDelete
  5. hehe..comel anak bujang ayu,dah pandai minta brg mkn..ibu mesti suka kan..?

    ReplyDelete
  6. huh!!!!
    teruja lah tgk kek ijau nie

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...