Semua plan tak menjadi...

morning...salam kenkawan
hari nie dah hari monday
ramai yang hari nie baru mula kerja
and ada lagi yag still cuti
apa pun..bila baru naik kerja..
mood raya masih melimpah ruah
mood nak kerja pun kureng jer
but what to do
work is still work
tanggungjawab nak cari rezeki
chewah...
apa pun nak story pagi nie
semua plan Mummy Ayu
untuk ke open house last week...tercancel...
satu je dapat pergi...
family gathering kat seksyen 17 shah alam tu..
yg lain...
1 - umah boss
2 - umah Tok Su
3 - umah my baby sitter pun sabtu lepas
semua tak jadi pegi....
sebabnya...
my keta demam
kena masuk klinik
he he he
actually masa balik dr penang hari tu
dah mula dah
singgah gak bengkel
tapi mekanik tu muda sgt
macam tak tau apa nak buat
tapi dia godek godek gak
ok...
dah separuh jalan tu dia mula balik
but dah malam so....just continue slow je
sbb hubby call mekanik dia
dia kata ok but jangan bawak laju
bengkel yg biasa pegi tu sabtu baru buka
so...rabu & khamis just lepak..mengemas kat umah je
suppose nak balik nilai..but tak jadi
khamis tu hubby antar gak bengkel lain
ok jugak
but friday balik keja...demam balik
so...sabtu tu hantar ke bengkel yg biasa tu
ingat kejab..but keta banyak
so...gie family gathering tu naik keta adik
malam baru siap keta
harap harap ok la lepas nie
so far semalam ok jer...
tu la alkisah nya
rasa rasanya my keta tu tergezut
sbb jalan jauh tahun nie
so far paling jauh before nie JB jer
sekali tahun nie ke Penang
he he he....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. morning mummy ayu. ",) happy working.

    ReplyDelete
  2. ayu- hmm bilka aku dah ready nak ke umah mak ko, ko lak xde...raya tahun nie,,,,nak buat open house tak?

    ReplyDelete
  3. hikhik..kete pun jatuh sakit ye..cian..kalau diorang sakit, kita teruk la kan..patah kaki rasa! ^_^

    takpe akan dtg, byk lg open house kengkawan kot...

    ReplyDelete
  4. lawak la plak..kete terkezut jln jauh ek..hehe..xpela..xde rezeki..

    ReplyDelete
  5. ala shian nya..takpe, nnti mesti ada lagi open hse kan..

    ReplyDelete
  6. puteri cahaya ~ same to u...

    net ~ aku tak tau lagi..ko buat ker?

    mamalieyna ~ tu la..boss dah kecik ati dah...

    suziey ~ he he he..

    Farra ~ hopefully....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...