Makan...makan...makan.

assalamualaikum
salam khamis
good morning semua

amaran yer
seperti tajuk entry....entry ni memang penuh ngan pic makanan
while typing, Mummy Ayu dah memang lapar
bertambah lapar
tapi nak jugaks update pic makanan2 ni
he he he

balik kali ni memang puas bab makan
emmm...
alhamdulillah...nak makan apa semua pun dapat
ada la jugak yg tak dpt
but..syukur alhamdulillah dgn apa yg dpt ni

rindu malaysian food
serius wei..

dok negara org...balik of coz cari makanan kita juga
plus makanan masakan Ibu
yezzaaa....
tiada tandingan nya walaupun just ikan goreng je
kan???

1st menu reques bila balik is...
asam pedas ikan pari
emmm...dap dap...
tambah plak ngan kerabu taugeh kerang ni
pergh....
2 pinggan selamba je ok
siap simpan ikan pari tu utk esoknya sekali lagi repeat
asam pedas...lagi lama lagi sedap
but takde la lama sgt
he he he

request lemak pucuk ubi,
takde plak pucuk ubi
dapat lemak pisang muda
pun marvelous
layan ngan sambal sotong & ikan masin
couldn't ask for more...
mcm2 la menu ibu masak

plus ibu pun..request menu Mummy Ayu masak
emm....but simple2 jer...
roti john

and sandwich 
Ibu kata...dah buat dah,
tapi tak sama ras ngan Mummy Ayu buat
chewah...sama plak ayat yer

pas tu...layan char keaw tiau

nasi kandaq
tak dapat kat penang
kat seremban pun ok la
dap je pun

satay
lain yer satay malaysia ngan satay siam

asam pedas ikan pari lagi
kat JUARA

fast food pun layan
Nando's

Domino's

A&W

tepanyaki

pas tu try la oden ni
famous tul kat family mart 
kat sini pun ada gak oden ni 
but ada pork sausage 
memang tak la
balik msia.. try la
takde la sedap mana pun
biasa2 je

nampak nasi budget....nak jugak
padahal..dah ada lauk dah kat umah
sekali makan....esok nya sakit perut plak..adoi la
sekali je

minum petang pun meriah
popia basah you all
kat sini ...mana heran minum petang
kalau ada mood la buat
selalu takde pun
balik sana
penuh tangan okay
ni minum petang jer, bukan lunch or dinner yer
ha ha ha..

ibu gelak besar tgk anak dia bukan seronok shopping makanan
alasan...kan ramai kat rumah
he he he
layan je la ....

kawan2 kat sini
"dah la tu wei...moh balik, tak larat tgk pic foods ko kat intsa"

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

Jemputla komen di sini...