The Crowned Clown - K.Drama

asslamualaikum
salam rabu ...good morning semua

lama x review cita korea kan
baru2 ni Mummy Ayu habis tgk cita ni..
back to back layan drama korea yg zaman joseon ni
dua2 pun best

The Crowned Clown

bukan drama baru pun
tapi Mummy Ayu yg baru layan
tahun 2019 nya drama

cita ni mengisahkan Jin Goo ni pegang 2 watak
1st as raja .. Lee Hoon
Lee Hoon ni raja yg baru naik tahta
tapi dia ni mcm ada prob..
x suka bapak dia, x suka mak tiri..bonda permaisuri dia
x suka adik dia..sampai bunuh2..
sikit2 salah...hukum pancung
and dia ni x sihat...masalah dadah
emm..zaman dulu pun dah ada yer
so...mental dia prob
so..pembesar2 ramai la yg amik kesempatan
ada 2 pihak yg cuba jatuhkan dia
nasib baik dia ada penasihat yg baik & boleh dipercayai
and selalu cover dia semua

satu hari penasihat dia... Lee Kyu ni terjumpa 
seorang badut yg muka sejibk dgn Lee Hoon ni
muka je sama but perwatakan amatlah jauh berbeza
so....dia kasi tahu Lee Hoon..raja tu
raja pun suruh bawak balik istana
tukar tempat ngan raja
Ha Sun...badut tu pun di train utk ganti raja
sementara raja gi la berpoya-poya
sambil berubat....
yg senyum tu Ha Sun, yg kerek tu Lee Hoon
but org sama je pun

mula2 nya sementara je Ha Sun ni jadi raja
but lama2 Lee Hoon ni makin teruk
sampai kena ikat bagai sbb cerakan diri sendiri
so...makin lama la Ha Sun ni kena jadi raja
dia makin lama makin dpt sesuaikan diri...
dgn bantuan beberapa org keliling dia..dlm istana tu
and yg tau identiti dia sebenar
penasihat...Lee Kyu
ketua sida ..Jang Gwang
ketua askar ...Moo Young

tiga org ni je yg tau..siapa raja betul, siapa raja menyamar
but semua pun jaga rahsia tu & banyak tolong Ha Sun kat dlm istana
 
antara prob yg muncul is bila Ha Sun jatuh cinta betul2 dgn permaisuri
isteri raja tu
and permaisuri tu plak 
ingatkan raja betul2 dah berubah
jadi baik & romantiks....

emmm....
2 pihak yg cuba nak jatuhkan raja tu
memang cari pasal je la kan
jahatttt..geram tgk
ramai sgt yg x boleh dipercayai & tetiba je
eh...jahat rupanya ko ni
but Lee Kyu, Ketua sida tu & askar tu
baik sgt....selalu tolong Ha Sun
cedihhhh
nak tau ending???
kena la layan....
The Crowned Clown

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Saya pun sejak pkp ni baru la ada masa nak tgk movie dan drama lama hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...