Kita dah nengok dah!!!!!

he he he...
Mummy Ayu dah gie nengok dah cita nie...
tapi sebelum nak nengok tu pun ada kisah gak
ada adegan merajuk sikit ngan cik Daddy
biasalah merajuk manja
tak yah la cita
apa pun dah ok dah
so...semalam petang gie nengok cita nie
(sbb tu half day semalam
boss..kalu baca jangan marah ek)
----
so..review sikit cita nie
mula tu mcm yg dalam trailer tu
kasyah ni ngurat ayu
letak cicak dalam coke
serius giler..geli je
but..best sangat time diaorang kat kolej tu
Kasyah nie nakal sesangat
tu yg kena panggil budak setan
Farid Kamil as Kasyah...
memang best..romantik...encem...sesuai sangat!!!
cuma time dia nangis tak real sangat
Lisa as Ayu pun sesuai...
cantik sangat
my hubby pun kata dia cantik sangat
and her acting..ok jugak
pas tu tukar wajah
pelakon baru nie...nama tak tau...
but nama dalam LBS..Emylia aka Ayu
but lakonan dia ok la..org baru kan
tapi suara still suara Lisa
and lakonan yg paling Mummy Ayu suka is
lakonan Que Haidar as Azmi
serius gile mantap...
time dia marah tu..gile gile punya marah
"aku sayang ko bodoh!!!bodoh!!"
real sangat.....dia pukul Ayu
time dia nangis pun real...best!!
and suka sangat jugak ngan lakonan
Fazura as ...tak ingat nama watak dia
but dia belakon as bos baru Kasyah
dia minat giler ngan Kasyah
but Kasyah still in love ngan Ayu
babak Fazura tak banyak sangat but bestla
sinopsis ringkas:
Kasyah ngurat Ayu time kat kolej
ok..couple..than kasyah kena buat projek paper
jauh kat area kg
so..Ayu kena tinggal
but tetiba muncul Azmi (x-boy Ayu)
mak Ayu paksa kawin
Ayu pun terpaksa kawin sbb time tu mak dia mcm nak mati sgt
but after 1 year tak mati plak
he he he
Azmi still jelous ngan Kasyah
coz Ayu still inlove giler ngan Kasyah
so..one night gaduh besar
Azmi bakar majalah yg Kasyah kasi before Kasyah gie jauh tu
Ayu kena pukul teruk..so Ayu lari
drive laju accident
---
so..after 1 year Kasyah balik
cari Ayu
Suzana (BFF Ayu) inform Ayu dah kawin ngan Azmi
Kaysah frust but move on
Su bawak Kasyah interview keja ngan Emylia
Kasyah notice Emy nie sama ngan Ayu
suara, cara jalan, bau perfume
but confius
one day Emy nak gie oversea
larikan diri dari Kasyah sbb takut Kasyah tak leh accept dia
but Su kasi tau Kasyah the real thing
Kasyah sempat kejar Emy..
couple balik
---
Azmi dtg balik
pujuk ibu Ayu (yg sihat walafiat) pujuk Ayu
untuk terima dia balik
Ayu ngamuk
terang terang reject Azmi
Azmi belasah Ayu
ngan ibu Ayu pun kena tolak
time tu tertolak Ayu kena pasu
kepala darah...hilang ingatan
ngan ibu dia, ngan Kasyah semua dia tak ingat...blank..
---
Kasyah still sayang Ayu
try mcm mcm untuk pulihkan ingatan Ayu
at the same time
dia aplly kerja baru
bos..Fazura...
dari awal Fazura tunjuk interest ngan Kasyah
Kasyah pun mcm suka but still sayang Ayu..setia gitu
so....Kasyah inform Fazura nie
dia nak kawin
sian sangat Fazura time tu
dia nangis dlam toilet
time tu diaorang minum kat restoran
(toilet tu cantik sgt..he he he)
but Fazura ok
siap datang lagi wedding Kasyah & Ayu
but dari jauh tgk ....sedih
---
Ayu still tak ingat
Kasyah still try to ingatkan
Ayu pregant..bahagia
but sedih.. Ayu mati bila bersalin tu
Kasyah sedih sgt
dapat baby girl...
tetiba time kat kubur tu Azmi muncul
ingat dah masuk penjara ker
tai Azmi tgk & nangis dr jauh jer...
---
BERAKHIR EPISOD PERTAMA
mcm ada sambungan jer
tapi yg best Mummy Ayu tak nangis pun
sbb tak de sedih sgt pun
tapi tisu dah stanby dah...
tapi tak de snap pic sbb ye lah ngan cik Daddy
dia mana minat snap snap nie
nie satu jer la yg Mummy Ayu snap
pas tu nak posing posing pun org ramai sangat
macam hari suti jer
plus panggung penuh...
tergezut gak sbb ari khamis kan
pas tgk wayang gie mamam 1901
pas tu baru amik Ian & Iris
---
malam gie dinner
mula ajak makan kat White Town Old Cafe
but cik Daddy tak nak
plus Ian pun nak KFC
so makan KFC
pun tak snap pic sbb tak de mood
bila dpt news sedih dr my ofismmate tu
apa pun best dapat dating berdua ngan hubby
but best lagi bila dinner malam nagn Ian & iris
yelah...dah biasa ngan anak anak
so..bila tak de anak anak
serius..rasa lain
bila tgk org lain punya anak...teringan anak kita
time tu plak Mummy Ayu nak nangis...
he he he
naluri keibuan tu kuat

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

13 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. waaa teruja mau tgk..tp dh tau kisah la plak..hu hu..mcm adamaya jek:D

    ReplyDelete
  3. waaa teruja mau tgk..tp dh tau kisah la plak..hu hu..mcm adamaya jek:D

    ReplyDelete
  4. waaa teruja mau tgk..tp dh tau kisah la plak..hu hu..mcm adamaya jek:D

    ReplyDelete
  5. ekekekkekek..kita pun dah tgk...yg best heroin tu nama "ayu" kebetulan nama kita 2 pulak...

    btw...memang best ah citer ni kan...mantap...terutama ngan sinematografi dia...

    ReplyDelete
  6. Kurt ~ he he he..naik story ek

    suziey ~ ala..ayu buat sinopsis sikit jer...tapi best..gie la..

    emy ~ suka sangat!!

    Ayu ~ tu la pasal..terasa gak la bila Kasyah tu panggil "Ayu"..ha ha ha..

    ReplyDelete
  7. bagus la mummy ayu dh bg sinopsis. Masa baca word to word, sy dh terbayang2 jln crita tu. Ooo crta tu x sedih, dlm paper bkn main lg repoter tu srh stand by tisu

    ReplyDelete
  8. saya dah tengok juga...citer dia for me memang sedih...memang mengalir air mata ni...still tak puas hati...next week rasa nak gi tengok lagi sekali :)

    ReplyDelete
  9. syariza ~ ayu pun dah standby tisu, tapi tak ternangis plak..but sedih memang sedih..but ada gak yg nangis...

    Mummy Dasy ~ nasib cik daddy nak pegi...

    Haiza ~ sedih kan...?

    ReplyDelete
  10. mcm besh je baca sinopsis cite ni..tapi ramai yg kata x sebest novel dia, yeke? hmm..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...