Sakit perut sebab terlebih gelak...

allloooo semua...
tadi gie mamam kat mana lunch?
or shopping kat mana?
ari nie Mummy Ayu tak dpat nak dating dating nagn Fida
or member blog lain sebabnya
Mummy Ayu ke sepital Tawakal
melawat my ofismate yg gugur tu
sian dia..but dia sihat...
after lunch nie dah leh balik dah...
mc dapat satu minggu
so....rehat ye dik!!
----
pas gie sepital
dok pikir pikir la
nak gie lunch kat mana nie?
oopppsss lupa lak...
Mummy Ayu gie sepital ngan Net jugak
sbb Net pun kenal gak Linda tu
pegi ramai 3 keta
tapi pas tu kami berdua rempit
mula nak gi KLCC but takut susah parking
pas tu ingat nak makan Arab food kat Ampang Point
but tetiba lalu depan Nailis kat area Ampang Point gak
so...makan nak Nailis....
dengan gigihnya mencari parking
pusing pusing..area tu kan susah nak dapat parking
Net cakap dia baca dlm blog gak
food kat Nailis tu sedap
yg Mummy Ayu plak ckp
cik Daddy pun pernah lepak kat situ
ckp food dia sedap
so....sama sama agree la
jalan la ke Nailis tu
nasib tak jauh sgt jalan
sekali tu sampai depan Nailis tu...
TUTUP la plak
agaknya bukak for dinner je
kami pun berlalu dengan selambanya
sakit perut gelak gelak
nasib org tak perasan
so....akhirnya kami mamam kat
SECRET RECIPE
ha ha ha...
net memang dah usha dah bila lalu depan SR nie
so.....kami mamam nie
nie AYU punye...
Mozarella Baked Fish
and Net punye....
Grilled Dory with Lobster Sauce
dua dua Mummy Ayu yg pilih
siap Net kata kalu tak sedap..siap!
nasib la dua dua pun sedap....
so....licin
tapi yg best part time lunch nie
Net dok sekodeng ada couple nie tgh date
siap nangis nangis lagi
yg BF pun nangis
yg GF dia of coz la..kesat kesat air mata
Mummy Ayu tak leh nak sekodeng sekali
sbb membelakangi couple tu
but ada gak dua tiga kali pusing tgk
adoi...
pas tu ada lak mamat cina tu perasan kami sekodeng
dia pun siap senyum senyum ..malu gak
sakit perut lagi..dok gelak gelak
tapi Net dengan selambanya
menerus kan sekodengnya
tengok ni...dia tak perasan Mummy Ayu
snap pis dia sekodeng
tapi gambar ini dipublish dengan izin dia tau..
kan Net kan?
----
pastu balik...
awal giler kami balik opis ari nie
dalam perjalanan balik
terserempak lak dengan perarakan nie
rasanya parade sempena bantah serangan Israel
terhadap Gaza tu..
rasanya la..
pas tu nampak la sorang Mamat nie
baru turun teksi
Mummy Ayu spontan jer kata
ha..mesti Mamat nie lambat nak join parade tu
kami pun dok gelak gelak lagi...
mana lah tak sakit perut
kami dok busy buat dialog untuk Mamat tu
----
apa pun enjoy sgt ari nie
(hari hari kami enjoy..)
wish Fida was here with us
mesti ko pun penat tergelak ngan kitaorang
takpe la next week still ada
harap leh together gether ok dear!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. lor dah dkt2 ngan ofis aku dah tu..
    ofis aiiiiii kat jalan semarak tut je ..hehehe

    ReplyDelete
  2. uiiihh bughuknya muka aku skodeng...ee taknak skodeng dah la...buruk!

    ReplyDelete
  3. nailis dh tutup kot...cz aritu lalu tgk tutup gk...menu ayu tu menu br ke..tk pernh lak nmpk...net mmg suka skodeng org..kt chilis aritu pn sama..kekekeke

    ReplyDelete
  4. emy ~ ye ker? tak tau la pulak..

    ayah,ummi, farish ~ tu la..

    Ayu ~ ha ha ha..maybe gak kot..

    Net ~ ye ker ko tak nak skodeng dah?

    mama tisya ~ ye ker? tu la menu ikan tu mcm menu baru kan..dua dua pun sedap...yg bab net tu..ha ha ha..gelak aje yg mampu ayu buat..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...