Could you cut your arm off?

assalamualaikum
good morning kengkawan semua!!!
minggu baru..
:-)
harap minggu nie lebih baik dr minggu lepas
so...
semalam sapa tgk channel 413..astro?
Mummy Ayu dah tgk DVD citer nie dah..memang best
(tak ingat ada buat review kat sini ke tak?)
emmm..
"could you cut your arm off?"
ada beran?
idak la..
tapi kalu dah situasi mcm mamat tu..emmm...maybe..
daripada mati sorang2 kat situ..
so..citer semalam
127 hours
movie ni dah lama dah
citer yg simple
pelakon tak ramai pun...
pelakon utama....hero..takde heroin pun movie nie
off coz la mamat nie..Aron Ralston
dia nie suka gie hiking, cycling, buat aktivti lasak2 nie..sorang2...
hari sabtu..dia gie la kat canyon nie
and tetiba dia terjatuh and tangan dia terkepit ngan batu tu...
dia try buat mcm2....tapi tak berjaya
dalam dia tersepit tu
dia teringat la perkara2 yg dah lepas
dia selalu tak kisahkan parents dia
dia clash ngan awek dia....
dan mcm2 la...
and dia jugak teringat
dia kuar hari tu..tak kasi tau sapa2 pun
so..maybe org tak perasan pun dia hilang
emmm...
bekalan air..makin kurang
and sampai satu tahap tu..
dia tadah & minum air kencing sendiri.....
makanan...lagi la..
yg dia ada.....video cam...
hari2...dia rakam kan
pesanan untuk parents dia
in case dia mati, and ada org yg jumpa video cam tu
and....one day
dia decide..dia tak nak mati mcm tu
so...
dia nekad..
patahkan tangan dia sendiri
(sakitnya..)
and...dia potong tangan dia sendiri
waktu tgh potong tu..scary giler.
dia siap korek2 kat lubang...eiii...scary...
and bila dah berjaya potong tu...
dia pun mcm tak percaya jer
dia berjaya lepaskan diri dr batu tu
siap snap pic tangan dia yg terkepit tu
and dia pun gie selamatkan diri
dia balut tangan and jalan dan jalan dan jalan
darah menitik2..
and finally dia jumpa org yg tracking gak mcm dia
and minta tolong...
and minta air..of coz
and last sekali ada helikopter dtg selamatkan dia
dia survive...kawin after 3 tahun pas tu
ada anak sorang
oppps..did I mention..nie kisah benar
mat saleh kan suka buat filem dr true story....
and pengajar dr citer ni..
bila nak gie mana2..
jgn lupa inform kat parents or kawan
at least..ada org yg tahu kita gie mana
and kalu ada apa2 berlaku .. org tahu mana nak cari kita
kan?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...