Tuesday, March 20, 2012

Susu untuk Ibu-ibu Mengandung

memandangkan ramai geng2 blogger sekarang nie pregnant

Mummy Ayu nak kupas & share isu nie ngan kengkawan

bila dapat tahu mengandung jer

kita pun mula la amik susu khas untuk ibu2 mengandung

and untuk pengalaman Mummy Ayu

untuk kedua2 pregnancy.....Mummy Ayu memang minum

Anmum Materna flavor choc...

yum yum

walaupun pada hakikatnya

Mummy Ayu memang tak suka....tak suka & tak suka

susu..tambah2 susu tepung

tapi...

bila mengenangkan

minum susu nie bukan saja untuk kita..ibu mengandung

tapi untuk perkembangan baby dalam kandungan

Mummy Ayu gagahkan jugak

telan jer susu Anmum Materna tu

and..takde la teruk pun rasanya

sbb flavour choc kan

J

apa yg Mummy Ayu tau & baca

susu Anmum nie sgt bagus & mula minum dari kita mula merancang untuk ada baby

emmm......and bila dah tau pregnant jer..lagi la..

harus la minum kan

sbb............

otak baby mula berkembang seawal hari yang ke 27

cepat kan?

so....lagi cepat kita minum susu,

provide kan nutrien2 yg diperlukan

lagi la bagus..

Mummy Ayu dulu pun..dapat tau pregnant jer..terus beli susu Anmum nie..

minum pagi sekali & malam sekali

2 kali sehari gitu...

antara nutrien2 yg terkandung dalam Anmum Martena nie

~ Folid Acid

nutrient yg paling penting untuk ibu2 mengandung

ye la..bila pregnant jer..folid acid nie jadi ubat wajid

kena makan2 tiap2 pagi

nie adalah untuk pembentukan tulang belakang baby

selain dr tu, folid acid juga dpt mengelakkan dr anemia,

keguguran dan kelahiran pramatang

(hanya Anmum Martena yang terbukti secara klinikal..susu kehamilan lain tidak)

~ Gangliosides and DHA

gangliosides nie penting untuk perkembangan otak baby

dan untuk sel sel otak baby berhubung.

(nutrient nie pun ada dalam susu Anmum untuk baby/kanak2)

otak baby kan mula berkembang dr dalam perut

so...bila oatak tu banyak berkembang

makin bijak la anak2 kita

sapa tak nak anak2 bijak kan?

~ FOS (Fructo-oligosaccharides)

FOS ni adalah sejenis dietary fiber yang membantu penambahan bacteria baik dalam badan

dan bacteria baik ni bagus untuk ibu ibu mengandung.

selain itu juga..

Anmum Martena mengandungi zat besi dan kalsium

penting untuk ibu & juga baby dalam kandungan

untuk mengetahui & memahami lebih details

boleh la ke wesite Anmum

kat sana semua ada..and boleh baca details lagi

and yg paling penting sekali

Anmum Materna ada susu ibu mengandung yg pertama di Malaysia

pas tu baru ada brand2 lain yg keluarkan susu ibu mengandung juga

so...of coz la kan

bila pregnant jer..ramai yg terfikir kan Anmum...

and ramai gak blogger yg pregnant minum susu Anmum nie

mcm Ilah Fazilah & Zie

adalah penting kita memberi nutrient yg terbaik kepada anak2 kita

sejak mereka dalam kandungan lagi

and...untuk Mummy Ayu

Anmum Materna la pilihannya

nak tgk baby Anmum Materna??

nie Ian .. beberapa jam selepas dilahirkan

4.05 kg..

tapi Caesar la

and...


nie plak Iris.... beberapa jam selepas dilahirkan

3.8 kg

nie normal tau

dua2 pun gembol2..

and alhamdulillah..sihat walafiat...

Thank you to Anmum Materna!!!!

5 comments:

Em's Family said...

gebunye Iris.. geram tengok

mekchu said...

semangat nya 2-2 tu masa lahir.. ini yg nak skip minum susu ni.. hehehehe... gebu-gebu sangat

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Ym pn minum anmum msa preggy,tp perisa choc gak.huhu

zh-ena said...

kedua ena preggy pun minum susu nie

transformed housewife said...

Sy tgh preggy anak ketiga. Skrg tak minum Anmum tapi minum Fresh MIlk sbb dah biasa minum.

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno