Saya sudah bertukar, anda bila lagi?

Ingat lagi tak entry Mummy Ayu yg lepas

pasal extra sugar in Gumps

emmm..follow up dari entry tu…entry nie la

Mummy Ayu dapat sample dr Anmum

kasi la Iris try minum

and….yes Iris minum & suka

kenapa perlu memilih antara susu formula lain yang mengandungi

banyak gula tambahan

sedangkan dah terang2 ada susu formula yg lengkap

& terang2 menyatakan

“tanpa gula tambahan”

hanya Anmum Essential mengandungi banyak nutrien2 penting

yang diperlukan dalam proses pembesaran bayi/ kanak2

I wish that I gave Anmum Essential earlier to Iris

but better change now than never
kan?

so..bila dah bertukar susu nie

Mummy Ayu pun buat la research lagi pasal susu yg Iris minum

ye la..nak tau gak apa kelebihan susu nie

tapi yg paling popular of coz la…

“tanpa gula tambahan”

selain dari tu

susu Anmum nie jugak mengandungi

“ganglioside”

apa tu..?

~ an important nutrient found abundantly in the brain

and its maximize brain cell connections for faster learning

emmmm…bagus untuk membuat anak kita cepat belajar

“DHA”

~ an important nutrient found abundantly in the brain

DHA nie rata2 susu formula pun ada

so..memang bagus la ada gak dalam Anmum nie kan

“Inulin and FOS”

~ Dietry fibres. It is important for our child

to have a good intestinal environment for effective absorption of nutrients.

nie kira bagus untuk penghadaman & penyerapan nutrient dalam badan anak2..

takde la masalah penghadaman..

“Fortified with vitamin and minerals our child needs every day”

~ kira susu Anmum nie mengandungi vitamin

dan nutrient yg diperlukan bagi mereka dalam seharian..

semua lengkap dalam susu nie

sebab tu la

ramai ibu/ parents yg dah bertukar kepada Anmum Essentials

sbb susu nie satu2 nya susu formula untuk kanak2

tanpa gula tambahan

dan lengkap dengan semua nutrient yg diperlukan oleh bayi & kanak2 membesar

jom kongsi pengalaman dan tips2 menarik di

www.facebook.com/AnmumClub

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. hari dpt sample..bg zikry rasa...tp syg dia x suka laaa...=( dia nak muntah & terus x usik dah....

    ReplyDelete
  2. rayyan danish mmg minum anmum dr kecik.. mmg tak pernah tukar susu lain. alhamdulillah.. die cepat ingat ape yg die belajar.. dr pregnant lg mmg yana minum susu jenama anmum ni

    ReplyDelete
  3. bagusnyer ayu.. ila ada hati nak tukar gak..tp masalah nak kurangkan kos susu...so..maintain kat DL je.. dulu dr S26 Progress downgrade ke DL.. xkan nak naik blk ke Anmum sbb harga S26 dgn Anmum hampir sama... cukup ila minum Anmum ms diaorg dlm perut dulu je...heheh...

    ReplyDelete
  4. mi-cah pun dah tukar kpd anmum ni.. tp mahal sikit lah kan.. sekejap je dah habis 1 kotak tu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...