Shoplinks.Asia

Friday, July 12, 2013

Kampung Girl

malam nie start cita bru kat tv3..

is..Kampung Girl
satu lagi cita yg diadaptasikan dr novel
and..of coz..novel nie best & Mummy Ayu dah abis baca pun..
tapi..mcm takde pun buat review cita nie
emm..
okay..meh kita review sikit key...

Kampung Girl....
hasil karya Umi Kalsom
keluaran Karya Seni

sinopsis belakang novel..

and sinopsis versi Mummy Ayu.
Asyraf..hero dlm novel nie....orang bandar of coz..
yg busy, bekerjaya and gila kerja jer
so....mak dia pun carikan jodoh utk dia.....
tak yah susah2..cari jauh2...
cousin Asyraf nie...Ainnur...
Kampung Girl (6)
(Asyraf..lakonan Akim & Ainnur ...lakonan Nad)
Ainnur nie memang dr kecik suka ngan Asyraf
tapi suka stail budak tecik la..
suka follow Asyraf nie
tapi Asyraf..memang tak suka
so..dia kutuk2 la Ainnur nie..budak kampung
kampung girl yg takkan berjaya ..
and mcm2 la..

and Ainnur amik semua tu sebagai cabaran dia
and..dia berjaya..
belajar sampai ke luar negara
and..jadi guru bahasa inggeris...

but..semua tu rahsia Ainnur & mak mentua dia..Pn mazlin
diaorang mcm nak ajar sikit la Asyraf nie
tapi..rahsia tu..terbongkar malam pertama diaorang juga
so..memang meletop la Aysraf..
malam tu gak dia buat hal..balik rumah dia

but Ainnur..cuba perlahan2....pujuk Asyraf
and Asyraf plak..dah mula jatuh cinta kat Ainnur but malu & ego nak mengaku..
nak buat cerita nie makin best...
Faisal nie..ex senior masa Ainnur belajar dulu
and..memang mnat gngn Ainnur but 
Ainnur kan suka ngan Asyraf...so...takde la..
and..bila Asyraf dpt tau..dia mula cemburu
and..kat situ la Ainnur tau..yg hubby dia mula sayang kat dia

yg Asyraf nie pun..ada rupanya ex girl..Ain
but ex girl dia nie...pun rupa2nya suka ngan org lain
which is Faisal
so..pusing2 kat situ jugak la...

cita nie..jalan cerita biasa2 jer
but kalau dlm novel tu..
suka sangat ngan watak2 dia.
mcm cute jer
and..bila diaorang kata nak diadaptasikan
and..pelakon dia pun..cute jugak
Kampung Girl (5)
so..excited la nak melayan drama nie nanti

drama Kampung Girl
slot Zehra
setiap Jumaat 9.00 malam
13 episod
emm..layan jangan tak layan
:-)


* lama rasanya tak buat review novel...emmm...
mood membaca kureng la
but..dah abis dah baca novel Calon Isteri Jutawan tu...
nanti Mummy Ayu review yer



1 comment:

MRS. K said...

hero die cam tak best la huhu

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno