Senang ke susah kejut anak2 sahur?

memang mencabar bab nak ajar anak2 berpuasa nie kan?
tambah2 bab kejut sahur..

untuk Mummy Ayu....
nie tahun yg ketiga utk Ian & tahun yg pertama utk Iris
untuk Ian..alhamdulillah..takde la susah sgt
plus Ian memang tak susah bangun pagi..
cuma bila sahur nie......memang dia tau ...buka mulut, Mummy yg kena suap kan...
emm...tak kisah la..janji dia nak makan..
nasi..mesti...dapat 5,6 suap pun..jadi la
plus susu & minum air...
tu pun..makan kat depan tv..sambil layan katun dia..
pas dah makan..Mummy kemas2...dia sempat layan game kat tab dia jab
than...
terus mandikan & siapkan Ian..
ready to school
muka pun ceria jer
good boy la Ian....
tahun nie puasa penuh yer sayang..

and....for Iris
emm..agak2 mcm mana?
manja bam bam Mummy Ayu nie..bangun tak?
v
v
v
v
v
v
v
see...
tak bangun pun
siap golek2..ke katil Abang Ian lagi
alahai...
dia nie memang extra manja...
dr semalam lagi..dah cakap ngan dia..
esok sahur..kena bangun, kalau tak..tak leh puasa
dia..ok lah..
sekejab kang..
"Mummy, kita tak nak puasa la..penat"
aik...belum puasa lagi dah penat?
pas tu
"Mummy..boleh tak kita puasa 1 hari jer?"
boleh ker mcm tu.....

pagi nie..sampai rumah Tok Umi..
Mummy Ayu ckp la ngan dia (dia dah sedar plus mamai2 sikit)
"Iris tak yah puasa tau..nanti sakit perut plak, nanti bawa bekal roti gie tadika"
"kita nak puasa la Mummy"
"mana boleh..Iris tak sahur"
"kejab lagi kita sahur la"
emm...sahur ker breaksfast tu?
mcm2 kan ragam anak2 nie..
sabar jer la melayan...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. hehe... ragam budak2 kan.. layan kan aje... tunggu ank2 sy dh besar, gtu gak agaknye... :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..comel betul la iris ni ..pandai ngelat ye..sahur sama jer ngan breakfast ..hahaha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...