Ramadhan ketiga..but for Iris..her first day...chaiyok2!!

salam and morning kengkawan..
salam jumaat...
hari nie...masuk hari ketiga dah kita berpuasa
alhamdulillah..
sekejan jer kan?
but..untuk Iris..princess manja bam bam Mummy Ayu nie..
hari nie..hari pertama dia bersahur & berpuasa (akhirnya)
dah 2 hari try kejut dia & nak ajar dia puasa..but..liatnya nak bangun sahur
ikut sapa la tu..emmm..
pagi nie..dah siap hidang lauk sahur semua..
buka tv..pasang cartoon..nak kejut Ian..
tetiba..Iris yg bangun..
wah....bangun sendiri..tak yah kejut pun..good girl sgt
plus.mood pun baik jer..
nasib baik dah siap apa yg dia request semalam..
hot dog....kalau dia tak bangun sahur..memang tapau hotdog tu as bekal ke tadika la..
dia bangun.kasi dia makan..
kejut Ian & Didi..
and..suap both..Ian & Iris makan sambil tengok cartoon....
dah siap makan...
mandi & siapkan dua2..
but Iris..too early la nak pakai uniform..
tu yg pakai baju biasa jer
lepas mandi...sempat lagi makan kit kat tu..kul 5.25
tu yg Mummy Ayu sempat snap tu..
sahur ... hotdog 2
nasi...Mummy Ayu suap
air bunga & air susu pink dia
than..puasa la princess Mummy nie.
harap2 sampai la ke tengah hari nanti..
pagi nie call.ok jer puasa nak ke sekolah dah..
emmmm..
lauk sahur hari ke tiga...
simple2 jer..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. harap iris sampai ptg puasa, dpt ½ pun dah okk sgtkan...

    ReplyDelete
  2. hehehe..akhirnya tomei ni bgn sahur gak ek..sama la nak sy pun pg ni baru nk bgn sahur..ckp mama ada msk telur hitam kakak terus bangun..Alhamdulillah

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...