Kopi Ladyku

okay..nak buat review novel
sbb takde idea lain
plus nie pun dah lama terperam dlm draf..

nie novel yg Mummy Ayu pinjam dr adik kat opis nie

kami memang selalu tukar2 novel...
so..senang la..
but kalau best..memang sama2 beli pun..buat koleksi..

Kopi Ladyku
keluaran  Alaf 21
hasil karya Ainul Hazrah

sinopsis belakang novel...

and..as usual..
sinopsis versi Mummy Ayu

Arisa...heroin dlm novel ni
seorang anak nelayan
baru abis SPM...
kenal ngan Izhar ..hero dlm novel nie...secara kebetulan
bila Izhar & kakak dia..Baizura dtg ke kampung dia untuk urusan perniagaan

and..bila dah kenal...Izhar & Baizura nie mcm kesian la kat family diaorang
serb kekurangan 
but..baik hati

so..Izhar & Baizura pun setuju..
nak bawa Arisa nie balik KL..
duduk ngan diaorang
and kerja kat company diaorang ...as cofee /tea lady
emmmm...

mak bermula la episod baru dlm hidup Arisa

Arisa nie baik but mcm kekampungan sikit la..
plus..dia nie banyak mulut
ada jer jawapan & loyar buruk dia
but..dia baik & rajin
so..semua orang pun suka..
baik kat opis or kat rumah

selain dr Izhar & Baizura..
ada Nek Da..nenek diaorang (sbb ibubapa diaorang dah meninggal..Nek Da nie yg jaga diaorang)
ada Didi..adik bungsu kpd Izhar & Baizura
Didi nie..study lagi..
so..bila Arisa dtg...Arisa banyak tolong dia dlm study..so..Didi suka & sayang la ngan Arisa nie
Nek Da pun

bila result SPM kuar..
Arisa dpt result cemerlang
so...Izhar & baizura pun suruh dia sambung belajar
and..diaorang akan tolong support..

Nek Da buat kenduri doa selamat
and..sedara mara pun dtg..
dlm ramai2 tu.of coz la ada mulut2 yg tak senang didengar
and..untuk cover semua tu..
Izhar setuju untuk amik Arisa sbg isteri

emm....
bahagiakan diaorang?
bolehkan Arisa terima Izhar sbg suami
sedangkan jarak umur diaorang terlalu jauh?

tu..kena la baca..
novel nie...memang best sgt2..
plus..tak tebal
so..sekejab jer boleh abis..


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. ayu,
    nak pinjam novel perempuan yang paling aku cinta plsssssssssssssss
    takde jual lah..
    time pegnen ni ngaruk baca novel huhu

    ReplyDelete
  2. sinopsisi dah best dah nih...

    ReplyDelete
  3. Boleh tak nak sewa PYPAC? Pls pls pls
    Dah ngaruk nak baca dah ni
    I nak sewa + pay delivery
    Plsssss sian makyong ni ngidam tau
    Sobsss

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...