dan Cinta pun tersenyum........best yang amat.....

sbb baca novel hari tu ada bahasa Indon
so..terikut2 la kat entry pulak..
emmm..
kan last week dapat.
pinjam kat geng opis
hari Ahad..satu hari je habis baca..
:-)
best yg amat!!
tu yg bikin gue gak sabar mau abisin...

dan Cinta pun tersenyum...
novel keluaran NB Kara Sdn. Bhd.
mula2 mcm tak best jer..
sekali bila dah mula baca...
ya ampun...best bangat!!!
tgk..sinopsis kat belakang tu je pun dah ada bahasa Indon
kat dalam...lagi la....
sampai ada perkataan2 tu
yg gak bisa difahami..
mujuk ada maksud dibawahnya
baru paham....

sinopsis sikit mau???
ya ayuh...

Ervan Prima Sakti anak tunggal Pn Zurina & Tn Mahendra
Ervan nie model popular kat Jakarta
sampai digelar Most Eligible Bachelor
disebabkan perangai dia dah makin menjadi2...
a bit liar & sikap terlalu obses ngand iri dia
parents dia hantar Ervan ke Pulau Besar, Johor
tempat asal ibu dia
untuk menguruskan resort Prima Sakti kat sana
milik dia jugak.....
so..dia kena handle la...
bila kat sana
mula2 sampai dia mcm tu jugak
hinggala dia jumpa ngan Surihani & abang dia Hizar..
dia mula berubah..
jadi lebih santai..lebih relax
tak la obses sgt ngan diri
and of coz..jatuh cinta ngan Surihani
walalupun mula2 bagai anjing & kucing
so...happy..
Mama & Papa Ervan pun dtg
nak uruskan pertunangn diaorg..
sekali..
ada kemalangan ..
menyebabkan Ervan cacat..
Ervan balik ke Jakarta
Surihani ditinggalkan tanpa kata putus
Surihani tak tau apa pun terjadi
so..dia ke Jakarta..cari Ervan
2 kali
tapi Ervan tolok jugak
dia tak sanggup bersama dgn Surihani
sbb dia dah cacat....
sian...cedih tau
but at last....
happy ending of coz...
diaorg bersama jugak
selepas pelbagai rintangan..
:-)
suka...suka....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. woo best gak ek novel indon...asyik tgk sinetron je, nk try bc novel dia plak :)

    ReplyDelete
  2. baca komen dari mummy ayu pun saya dah tersenyum :)

    ReplyDelete
  3. mummy ayu ni sumber jue buat rujukan nak beli novel...bagus bangat....

    ReplyDelete
  4. wah mari kita belajar cakap indon yea

    ReplyDelete
  5. ms muda2 ummi sgt minat ngn novel..skrg ni minat gak cuma xcukup ms nak bc..kalau dah bc mula la xleh berenti, nak tau je ape sudahnya kannn.. kdg2 g kedai buku tgk2 gak novel2, bc2 sinopsis tp xbeli je..heheh kesian ummi kannn

    ReplyDelete
  6. mula-mula baca mesti ada sket pening..hahahha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...