Maleficent:Mistress of Evil ~ 5 bintang!!!!!

last weekend kan Mummy Ayu gi tgk Maleficent 2 tu
best giler
serius...memang rasa nak gi layan lagi
jom Mummy Ayu cita sikit2 yer...

Aurora..watak yg sama sebelum ni
cuma dia dah besar

start cerita je
dia dah tunjuk Aurora ni di propose by Phillip
anak raja dlm  Maleficent 1 tu
but hero baru...dah besar la konon kan
so....
nak kawin la 
cantik cincin dia and love her dress!!!

so Aurora ni ckp la ngan Maleficent aka god mother dia
mula tu Maleficent tak kasi la dia sbb dia kan kena tipu ngan nak raja jugak
but...at the end dia kasi je

siap practice senyum ... lawak je
sbb nak gi jumpa family Phillip tu

watak gagak tu pun ada lagi ... Diaval
and still pelakon yg sama 

rupanya2..mak Phillip ni berdendam ngan Maleficent
Queen ni jahat
drama je lebih

dia buat mcm2 la ..things yg kijam & jahat
sbb dia rasa Maleficent ni jahat & bahaya utk manusia
emmmm...
plot utama dlm Maleficent 2 ni...queen jahat ni la

and..disebabkan ni jugak
Maleficent tau...rupanya bukan dia sorang
ada ramai lagi kaun dia
wah...
ada mcm perkampungan gitu

apa ending nya?
dapat tak Aurora kawin ngan Phillip?
Maleficent..ngan geng2 baru dia..how?

kena la tengok yer
serius best!!!

jalan cerita ..tak bosan langsung
pelakon2 pun..best!!!
suka sgt dgn dunia Maleficent tu
creature 2 comei2..
fantasi sungguh...

and..in love sgt dgn costumes dalam Maleficent 2 ni
baju Aurora, baju Maleficent
even baju Queen jahat tu pun cantiks...

cantiks kan?


dress ni pun cantiks sgt

Queen jahat
ending for Queen ni..kelakar & padan muka dia
tak mati tau..tapi.... he he he...

ada lagi baju Malaeficent tu..Mummy Ayu suka
but tak jumpa plak

kalau nak baca spoiler..
meh jengah kat sini
Mummy Ayu jumpa kat FB
suka sgt cara dia tulis..kelakar & sempoi
tapi..nie memang spoilers sgt sbb sampai ending
but..still..for me,
berbaloi la gi tgk

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. taknak baca spoiler tu hahahah..
    plan weekend ni baru nak bawak anak2 tgk

    ReplyDelete
  2. Best giler kan..eh sape blom tengok x yah baca spoiler tu..nanti x best sebab dah tau citer kan...

    ReplyDelete
  3. Lom pernah tgk maleficient ni dr yg pertama dulu

    ReplyDelete
  4. memang cadang nak gi tengok cuma tengah cari masa yang sesuai.. hehehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...