K-Drama ~ Prison Playbook

dah lama dah tgk citer ni..
last year lagi
nak wat review kat sini..
busy je
but nak wat gak...sbb cita ni best!!!

Prison Playbook
cita lama dah...tahun 2017
boleh tertengok pun...cbb Cik Ecah ckp best
start layan...tak leh stop dah
sbb best.. 1 minggu kot..abis dah
tu pun sbb busy..kalau x busy, lagi cepat tu...
sbb dah complete semua episod
16 episod je..mcm biasa

antara barisan pelakon
and....campur2..ada muka yg biasa tgk, ada muka mcm emmm...

cerita ni mengisahkan hero Ja Hyeok ...seorang picther terkenal
but satu hari dia kena hukuman penjara
sbb belasah lelaki yg nak rogol adik perempuan dia...sampai koma
ingatkan kejab je
sekali mamat tu mati plak
lagi lama la dia kena penjara

org jahat...elok la mati kan
but..nama pun cita
so...Ja Hyeok ni kena la biasa kan diri dia dalam penjara
dengan cellmates dia
ni geng2 yg sama penjara ngan dia
semua pun baik2..
mcm ragam..but baik je

nak jadi lagi best
salah sorang warden penjara tu..kawan baik dia
lagi aman dan damai la dia
plus semua pun suka dia
orang terkenal la katakan

kena panggil gi opis..sign autograph
kena interview
but kesian sgt
sbb dia masuk penjara pun
sbb nak pertahankan adik dia ...kan?

dalam baik2 tu
ada gak yg x puas hati
sbb dia dpt layanan istimewa
ada yg sampai nak bunuh2 dia
but kawan2 dia la yg jaga dia

so..cita ni more kepada persahabatan, setia kawan
walaupun sesama banduan

tu yg buat lagi best
x semestinya org jahat..selamanya jahat

cinta?
ada la selit sikit2...
gf dia ni...minat since kecik
anak coach yg ajar dia main baseball

adik perempuan dia..
sampai sudah rasa bersalah
sbb dia rasa..dia la punca abg dia masuk penjara

pas tu..kat dalam penjara
dia sakit, dia give up..tak nak main baseball dah
but...itu je kelebihan yg dia ada
so..dia cuba dan cuba
and..ramai yg bantu
best!!!

bila salah sorang kawan dia keluar penjara
or kena pindah penjara
Mummy Ayu pun sama nangis
sedih
he he he..
over kan?

sapa lum layan
leh try layan cita ni
best!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...