Jenjalan tgk bunga...di Lopburi

nama je dah 3 tahun kat sini
but...ni kali pertama gi tgk bunga kat Lopburi ni
Jim Thomsan pernah, Nong Nooch pun  pernah
kali ni..ke Lopburi plak

Lopburi ni memang terkenal dgn bunga matahari
ada byk sunflower farm yg boleh dikunjungi..kalau hujung2 tahun tu

farm yg kami gi
Mummy Ayu pun ikut org je
kalau sendiri... x sampai jugak kot

1st sbb kalau gi bertiga je, x best la
2nd sbb jauh
mcm hari tu..kata dlm 2 jam lebih je
sekali..dekat nak 4 jam
sbb jam, keta byk
adoi la....walaupun naik van, still penat

tapi bila sampai tu
puas hati la
sbb cantiks sgt view
3 of us

Ian & Iris...biasa la
penat & tak minat nak bergambar

see
subhanallah..
cantiks kan

sunflower..sama tinggi ngan Iris
time ni Iris dah ok sikit

cuaca panas..but berangin
alhamdulillah..takde la peluh2 kami

cantik kan

nie Iris saja tunduk
mcm bunga matahari tu
kena kuar awal
sbb kalau lambat sampai
bunga tu tunduk mcm ni la

Ian
sunflower pakai spek hitam
sbb panas
he he he

geng2 yg gi
Cik Suzi & Cik Ecah
yess...cik ecah dth bercuti ke sini
meriah la
and..tq cik Suzi sbb ajak kami join sekali

ada bunga pink comei ni jugak
cosmo flower
subhanallah..cantiks sgt

lepas tu kami gi satu lagi farm
belakang kedai kopi
x amik gambar plak coffee shop tu

kat sini penuh ngan yellow cosmo plak
and..byk disediakan tempat nak amik gambar

see....belakang tu penuh bunga kuning je

ada carriage mcm ni
siap kena tunggu giliran nak amik gambar

subhanallah
indah sgt pemandangan
kannn???

and..group photo
time ni kan Mummy Ayu dah bertiga kat sini
than yg lain2 kata...
jgn gerak..dok situ je
kami dtg...
sbb dah ada org lain yg nak gi amik gambar kat situ jugak
apa pun
alhamdulillah...settle lawatan ke kebun bunga matahari kami

balik tu..4 jam lagi perjalanan
gi makan
sampai umah petang gak la

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. Teruk plak jammed tu..ada apa2 perayaan ke kat sana...cantik giler sunflower..pernah cuba tanam..jadinya yang bunga kecik2 kaler kuning tu, x jadi pun besar macam gambar atas tu

    ReplyDelete
  2. subhanallah. ya Allah. cantik nya. kalau boleh pi, rasa tak mau balik dah. haha

    ReplyDelete
  3. aida gi jugak ari tu.
    tapi sampai dah kul 11. bunga matahari byk dah tunduk.
    and musim dah abis. tak penuh padang dgn bunga :(
    pegi dari bangkok naik keretapi. hu hu hu hu letih!

    ReplyDelete
  4. CAntiknya....
    tiba2 nampak gambar scenery cantik, boleh Ema paint nanti

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...