Covid 19

assalamualaikum
salam khamis
salam syawal 
good morning

semalam..kes tertinggi di negara kita
6075 kes baru
dr 4 ribu lebih
tak jejak pun 5 ribu
terus ke 6 ribu yer
Allahuakbar
πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜–
takut tgk...

pecahan mengikut negeri
selangor paling tinggi
kl, johor, kelantan, kedah pun tinggi jugak
ns pun seratus lebih ..tinggi tu
adoi la...

tu pun ada yg kata
"ala..takde apa2 pun"
"bukan betul pun figure yg kkm kuarkan ni"
"diaorang saja nak takutkan kita"

WHAT???
nak tunggu kena kat family member korang dulu
baru nak percaya
or nak tunggu lebih ramai yg mati dulu...baru nak ikut SOP
now pun dah 40 lebih kematian setiap hari
1 bas tau...setiap hari
sedih sgt
dulu 1 digit je..
pas tu naik 2 digit..belas2 pun dah sedih dah
now..1 bas yg mati setiap hari
😟😟😟

please la
sama2 ikut SOP
stay at home
keluar bila betul2 perlu je
Mummy Ayu ni ..kalau boleh pun nak dok umah je
but arahan kena kerja...so gi la kerja
Ibu & Ayah memang jenuh pesan
jgn kuar rumah
nak apa2....Mummy Ayu balik keja singgah belikan
Ian & Iris..lagi la
memang x bawak gi mana2 pun
kalu kuar pun...dlm keta je

#kitajagakita
#covid19isreal
#kitabelummenang

moga kita semua dilindungi Allah
moga yg baik2 saja utk kita semua
in sya Allah

 

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. Semalam kes tinggi. Risau kami takut covid dan PKP berpanjangan tanpa ada solution.

    ReplyDelete
  2. Adoi.. stress terus emosi bila tengok kes makin naik..
    Tempat Sha yang selalunya zon hijau pun dah jadi zon merah..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...