DIY - cat house for Tommy

lama sgt x cita pasal Tommy...kan?
so meh layan cita
last month..lepas settle kenduri kawin Dido
Tommy pindah rumah..dok rumah Ibu
Ibu kesian kat Tommy..dok dlm rumah je
plus Tommy pun dah makin besar & bujang kan
so...nak bebas la kan

lepas pindah rumah tu
mula2 kurung dulu la...
lepas kejab2 je
sekali satu hari tu, mcm mana leh terlepas ntah
2 hari hilang
Mummy Ayu dah sedih dah
ada gak kita org pusing2 cari dia
panggil2 nama semua...
x de
sekali malam ketiga tu dia balik
alahai..lega sgt... sbb dia tau jalan balik 

lepas dr  kes tu.....
memang x kurung dah
sbb dia tau jalan balik rumah dia

so..Tommy just lepak& duduk depan rumah Ibu
Ibu pun suka...sbb ada teman dia pagi2...semua x de
but ada Tommy

makin manja la Tommy ni

weekend lepas..Mummy Ayu & Ibu
buat cat house utk Tommy
utk dia tido & lepak2 kan
dah x duduk dlm sangkar ni
so...jom la kita
tengok...dia dok atas tu
org nak amik gambar, dia pusing plak
 
bahan2...yg diperlukan & digunakan...
kotak tu..nak buang
so..dpt la idea
dulu kan Mummy Ayu pernah DIY set dapur utk Iris
suka sgt Iris time tu
masa kat Bangkok dulu, rumah besar..so ada la space nak buat benda2 mcm ni
DIY semua tu
nak tgk ..leh jengah sini
πŸ˜‰

ok back to our cat house
tengok la budak bertuah ni
dia pun sama busy yer
Tommy ni kuar merayau malam sahaja
siang dia memang ada je kat depan tu
jantan la katakan...

kalau dia ada
memang pantang la org keluar
sidai baju ke, nak siram pokok ke
memang dia akan laju je dtg..minta dibelai
walaupun jantan..manja sgt

dah siap dibentukkan
buat tingkat 1, pintu pun...just nice ketinggian Tommy
test jab...ok lulus

pas tu wrap kan guna wallpaper je
Mummy Ayu nak balut luar je
Ibu kata..balut dalam sekali
baru cantik
okies!!!

and siappppp
letak alas kaki satu..utk Tommy cakar2...
and lapik kain & tempat tido dia jugak

bumbung je x siap lagi
mula2 tu Tommy x nak masuk
dia still baring kat bawah..or atas meja je
sekali Ibu angkat cat house tu letak atas meja
baru la Tommy nak masuk & lepak2 dalam tu
see....budak extra manja ni

semalam...mcm free sikit kat opis
Mummy Ayu wat nama dia
utk gantung kat cat house tu

and wat deco2 sikit

sampai rumah je
terus gantung yer
x sabar nak tgk .. hasilnya...
yeah!!! terus berseri rumah Tommy
tinggal nak buat bumbung je
this weekend la kot..nak sambung....
tapi x buat full la kot
takut gelap sgt
dah la member tu hitam

see...manja sangat
dia kurus dah sikit
sbb mula2 pindah rumah tu, dia x nak makan sgt
pas tu...dah mula merayau kan
now..baru nak gemok balik

merajuk...sbb Mummy Ayu tinggal
nak gi tlg Ibu wat nasi ayam semalam tu

itu la kisah nya Tommy sekarang ni
alhamdulillah dah setahun dah jaga Tommy

About mummy_ayu

I am Mummy Ayu And obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. Kreatifnya MU kalau Mrs. A tak tahu jadi apa hahahaa... Kucing-kucing Mrs. A sekarang takde yang color hitam ada sekor tu pun tak semua hitam ada celoreng hitam. Tommy encemboy suka merayap malam-malan tu cari gelfren ke?

    ReplyDelete
  2. Wah so kreatif lah MA...
    Jimat banyak tu boleh DIY camni... suka-suka tapi takde bakat haha...

    ReplyDelete
  3. manjanya tommy.. nanti bila jumpa awek, kena bertanggungjawab tau?

    ReplyDelete
  4. Ala comelnya Tommy dan rumahnya. Kreatif betul MA dan Ibu.

    ReplyDelete
  5. Alahai.. Comel dan manja.. Cantik warna bulu Tommy..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...