assalamulaikum
salam jumaat
good morning semua
menu bfast pagi ni
apam shocking pink
selalu wat apam gula merah je kan
kali ni try color pink plak
sekali...terlebih pink
jadi la apam shocking pink
he he he he
buat malam tadi
siap2 potong
pagi tadi baru tabur kelapa skt
bawak utk kawan2 kat opis
resepi sama je
just tukar kan gula merah tu ngan gula putih
1 cawan gula
(Mummy Ayu guna 3/4 cawan je..sbb nak kurang manis)
2 cawan air
3 cawan tepung
1 peket yis (11 gm)
kelapa parut
garam sikit
masak gula dgn air air tu
sampai gula tu hancur
biar suam kejab
pas tu gaul ngan tepung
gaul2..
pas tu tambah yis
gaul lagi
biar rata2... takda tepung2 yg x hancur
than masukkan dlm loyan yg dah sapu minyak skt
supaya x melekat nanti apam tu
kukus dlm 30 minit
siappp
kukus kelapa dgn garam sikit
potong2 apam
gaul or tabur kelapa
sedap makan panas2
kena plak ngan kopi
emmmmm
layannnnn
selamat mencuba!
lama tk mkn apam
ReplyDeletekalau boleh tau, makanan ini khas dari mana?
ReplyDeletecantik warnanya. berselera nak makan
ReplyDeleteAlaaaaa...fav kak SA ni...dapnyaaa....kena belajar buat la..."org tu " nyer fav jugak ni...hahahaha
ReplyDeleteTerliur tengok apam shocking pink gebu gebas itu...
ReplyDeleteArtikel yang bagus, terimakasih sharingnya, silahkan kunjungi
ReplyDeletewebsite kami