balik rumah Bibik ahad lepas
singgah Nilai jab
jumpa plak org jual kuih ni
cargas je la Mummy Ayu kan
kuih dangai
kuih ni rare
and susah la nak jumpa org jual or buat kan
alhamdulillah
Mummy Ayu 2nd last customer
lepas Mummy Ayu..ada soranga dik tu beli
pas tu habis
senang je tgk brother tu buat
letak adunan kelapa tu dalam acuan
than tabur gula
bakar
dlm acuan dia tu
kejab je masak dah
sempat la Mummy Ayu kepoci tanya ...
adunan kelapa tu campur apa
rupanya senang nya
bila google resepi nya
kelapa parut + tepung pulut
pas tu gula
and ada resepi yg leh bakar dlm loyang je
masuk oven
rajin x rajin je la kan
bakar pun x lama
hasil selepas dimasak
yummy
semerbak bauk kelapa tu
potong2...
siap
makan panas2 memang sedappp
Sedap..baru makan kat JB ari tu rumah Biras...
ReplyDeleteaku first time makan kuih ni bulan puasa 6-7 tahun lepas. lepas tu terus tersuka tanpa sengaja. sedap rupanya
ReplyDeleteMy favorite gak ni...kalau dekat pasar malam kdg jumpa juga kuih ni...dapnya!
ReplyDeletekuih dulu2 ni budak2 skrg tak suka\tp akak memang suka
ReplyDeletedan kalau blk kg mesti beli kat pasar pg
kuih kegemaran arwah ayah akak jga
Uishhhh sedap mummy.. Feberet kuih ni..
ReplyDeletedah lama tak makan kuih ni sebab tak ramai yang jual. sedap makan panas2
ReplyDeletealamak mana pula nak cari di Kuantan ni...huhu sedapnya
ReplyDelete