Merdeka Raya

follow up entry ini dan ini
aktiviti Mummy Ayu on sunday morning
kami gie balai raya aka tadika kemas
kat taman area umah parents Mummy Ayu
diaorg ada buat sambutan Merdeka Raya
Ayah Mummy Ayu is one of the AJK (Bendahari)
so..dia memang la busy
kami pun terjoin sekali
dr petang sabtu tu hingga ke malam ...
Ibu, Ayah & Daddy busy kat situ
buat preparation untuk jamuan nie..
masak2 la..
Mummy Ayu tolong kat umah jer
yg buat hadiah2 tu...
so....Ahad pagi kami ke sini
Tok Abah tengah agih2kan bendera pada semua
tak la ramai sgt yg dtg
tapi rasa bangga la
sbb semua kaum boleh kumpul sama2 di bawah satu bumbung mcm ni
Melayu + Cina + India
nyanyi lagu jalur gemilang sambil kibar bendera
Ian pun..bersemangat nyanyi
(kan dia memang minat bab2 nie)
walaupun tak tau
dia ikut ujung2 jer..
Iris..moody sbb kena tinggal ngan Mummy
Mummy busy snap2...
pagi2 tu ada pertandingan mewarna
kami sampai pun..dah nak abis
so...saja suka2 jer la
Ian..bersemangat...
Iris pun..
dah la cekci
ragam kanak2 mewarna

tak sempat abis pun
and ada gak yg Untie Wanie tolong
3 of us..
Daddy dtg..tapi lambat sikit....
penyampaian hadiah
pertandingan mewarna
hadiah untuk pemenang 1,2,3 dan 7 hadiah saguhati
see...pemenang pun majmuk
ada melayu, cina & india
and satu lagi pertandingan..
Pertandingan Mengibar jalur Gemilang dirumah2..kat taman tu
rumah Ibu & Ayah..harus la join and boleh join
walaupun Ayah AJK
and guest what...
menang..dpt 1st place lagi
Ibu & Ayah memang akan pasang bendera bila merderka
kat keta & umah
tapi tak la banyak
tahun nie sbb ada pertandingan...
Ibu pasang ekstra la...
siap ngan lampu semua
Ibu yg paling bersemangat tu
and tak sia2 la ...sbb menang
congrats Tok Umi!!!
and nak tgk rumah yg memang tu
tu.....banyak kan bendera?
siap cat palang kat depan tu & pelita..merah putih lagi
kat situ la dpt ekstra marks tu
emm.....tahun depan confirm Ibu masuk lagi nie
and...dah settle semua..
makan time...
menu..biasa la jamuan raya
nasi impit
lemang
rendang
kuah kacang
kuah lodeh
ada mee hoon goreng
ada roti jala
kari ayam
wadee..kuih india tu
ada seri muka
and buah tembikai
makan time..
Ian & Iris
pas makan..kami pun balik
Iris.tak lepas bendera dia
tu..Daddy..
posing2 ngan adik2 ipar plus Iris
depan balai raya aka tadika kemas tu

Tok Umi & Tok Abah
posing2 ngan sijil kat tepi bendera
he he he......

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

Jemputla komen di sini...