Shoplinks.Asia

Tuesday, August 11, 2015

Lebih Lagi Nutrisi Dugro® dengan Chef Anis Nabilah

ahad lepas....Mummy Ayu berpeluang join program anjuran Dugro
"Lebih Lagi Nutrisi Bersama Chef Anis Nabilah"

sesi ni..diadakan di ......
Young Chef Academy..di Desa Sri Hartamas
so...pagi Ahad..kami pun ke sini la..
sayangnya..kali ni tak leh bawak Ian..just Mummy Ayu & Iris jer

Iris memang excited sgt....
Mummy Ayu pun..

presenting..Chef Anis Nabilah
kecil molek jer orangnya
sgt ceria & friendly...
Menerusi pengalamannya mengacarakan program  
masakan Icip-Icip disaluran Asian Food Channel’s (AFC),
Enak Tradisi RTM 1 dan Sesedap Rasa RTM 2, 
chef selebriti dan Jurucakap Kempen Lebih Lagi Nutrisi Dugro®, 
Anis Nabilah, berkongsi minatnya yang mendalam
 terhadap makanan dengan semua peserta ibu dan anak di sesi interaktif Lebih Lagi Nutrisi Dugro® dengan Anis Nabilah’. Ideanya yang kreatif dan petuanya untuk menyediakan hidangan berkhasiat pastinya membuatkan kanak-kanak teruja untuk makan!

Kempen ‘Lebih Lagi Nutrisi Dugro®’ bertujuan untuk menggalakkan
 ibu-ibu dan anak-anak mereka menggunakan kreativiti 
dalam menyediakan hidangan yang berkhasiat 
untuk memupuk tabiat pemakanan yang sihat sejak kecil.

banyak yg dapat kami pelajar hari tu..dengan Chef Anis...
antaranya....

mengajak anak kita join sama...dalam proses penyediaan makanan di dapur.
sebagai contoh, biarkan anak anda memilih seni makanan yang mereka suka 
misalnya muka lucu, rumah, pokok, rama-rama 
dan tunjukkan mereka bagaimana Bekas Nutrisi Dugro® 
boleh digunakan untuk mempersembahkan idea seni makanan ini dengan cara yang kreatif!
see...Iris leka bentukkan nasi goreng jadi heart shape
:-)

lepas tu....tambahkan dengan sayur..pelbagai warna.. membuatkan makanan tu..
nampak ceria & menarik minat anak kita
and..of coz...buah buahan...
baru la seimbang!!

Bekas Nutrisi Dugro® ..... ada petak yang berasingan 
memudahkan kita menyediakan & mengasingkan makanan
best!! 

 kanak-kanak disyorkan untuk mengambil dua hingga tiga hidangan susu dan produk susu 
untuk melengkapkan diet harian kanak-kanak. 
so..kita bolehlah melengkapi keperluan nutrisi anak-anak kita 
dengan susu untuk membesar Dugro® 5 NUTRI 
dirumus dengan 100% lebih* DHA, prebiotik lcFOS 
untuk membantu kesihatan sistem penghadaman yang baik 
serta protein, kalsium dan vitamin A 
untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan menyeluruh kanak-kanak.
*berbanding dengan rumusan sebelumnya.

and..for Iris...since dia memang suka Dugro
semua flavor dia ok...
original, choc, choc strawberi..semua pun dia suka
:-)

lepas dah abis belajar
dapat sijil & hadiah....dr Chef Anis & Cik Christy Yong, 
Pengurus Kanan Pemasaran, Danone Dumex (M) Sdn Bhd.
terima kasih daun keladi..
next time...ajak kami lagi yer

we had so much fun!!!
Iris pun...seronok sangat plus....dia dapat kawan baru!!
(will cita lagi..next entry!!)

okay..berita baik!!!!
kengkawan pun boleh join sama dalam kempen ‘Lebih Lagi Nutrisi Dugro®’

Dugro® mempelawa ibu-ibu dan anak-anak di Malaysia 
menikmati makanan dan nutrisi dengan cara baru, bermula dengan:
1.      Roadshow ‘ Dunia Lebih Lagi Nutrisi dengan Dugro®’ di seluruh negara 
yang akan berlangsung di lebih daripada 50 lokasi di seluruh Malaysia 
dan memaparkan permainan dan aktiviti interaktif 
serta idea seni makanan dan petua istimewa daripada Chef Anis! 

2. Roadshow ini juga akan memaparkan promosi eksklusif – 
dapatkan koleksi Bekas Nutrisi Dugro® eksklusif 
dengan setiap pembelian dua pek 900g Dugro® 5 NUTRI! 
Bekas makanan ini memudahkan ibu-ibu menyediakan makanan 
untuk anak-anak mereka untuk dibawa ke sekolah. 
Di samping itu, petak berasingan di dalam bekas itu juga 
boleh digunakan untuk menghidangkan makanan dengan cara yang kreatif.

3.      Dari 31 Ogos hingga 11 Oktober, 
ibu-ibu juga berpeluang menyertai ‘Peraduan Lebih Lagi Nutrisi’ 
di mana mereka boleh menggabungkan petua-petua Anis Nabilah 
dengan kreativiti mereka sendiri untuk menghasilkan idea seni makanan sendiri 
dan memenangi hadiah-hadiah hebat! 

Ambil gambar karya seni masakan anda itu 
dan muat turunkan gambar tersebut pada halaman Facebook Dugro®, 

2 comments:

Nana said...

seronok kan
mia sampai balik rumah tak abes2 cakap best la ibu
nak pegi lagi hahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

cantik food art yang iris buat...good job :)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno