Shoplinks.Asia

Monday, August 10, 2015

Yong Pal ~ K Drama terbaru!

weekend lepas...
dalam ke'busy'an...sempat gak layan satu drama korea yg baru jer on air..last week..
Yong Pal atau pun kat Astro..The Gang Doctor
biasa la..cita korea memang banyak tajuk..
Mummy Ayu memang suka tgk drama korea yg gendre mcm ni
bab2 doktor.....hospital..operation...emergency
emm..nak jadi doktor..idak la..tgk cita doktor pun..jadi la..
he he he..

okay..
cita ni mengisahkan hero..Tae Hyun....seorang doktor pelatih kat sebuah hospital terkenal
but..walaupun dia pelatih..dia ni terror..
ramai gak doktor  kat sepital tu..minta tolong ngan dia...dlm kes operation or pesakit
emm.....dia ni sebelum ni pun jadi doctor gak..dlm cita Good Doctor
ingat tak..yg jadi doktor autisme tu
hah...tu yg terror tu..sbb dah dua kali jadi doktor..
:-p
cita ni..baru 2 episod..kat astro 
and..kat korea pun....baru 2 episod..

ok....selain dr jadi doktor pelatih,
mamat ni buat part time.....merawat samseng2 yg cedera kena belasah
masa gaduh or masa kena attack ngan polis
hah..tu yg dia dpt nama gelaran Yong Pal..maksudnya itik handalan
kenapa itik?.. entah la
dia nak cari duit..sbb nak settlekan hutang dia dgn lintah darat
hutang dia belajar....
plus....dia nak cari banyak duti..
utk rawat adik dia..sakit buah pinggang..
perlu guna duit yg banyak
tu yg dia tak kisah..mcm mana pun cara..
nak dptkan duit
time ni...dia tolong sorang ketua samseng larikan diri...dr polis
sbb kalau samseng tu kena tangkap dia pun kantoi
but..
masa dia operate ketua samseng ni..skapel dia jatuh
and..polis jumpa..
so......polis dapat detect sampai la ke sepital....
and...sampai la ke doktor jahat ni..
emm..tak suka mamat nie...
dulu masa cita I Hear Your Voice pun..watak jahat
ni pun...elok dah jadi doktor..tapi jahat
ish!!
dia ugut..supaya Yong Pal ni..ikut cakap dia
kalau tak..dia serahkan pada polis

mamat ni pun..of coz la....
ikut apa saja
sbb dia kena cari duit utk rawatan adik dia
kesian....

okay...baru episod 2...
heroin pun belum menyerlah lagi
but..heroin dia...ni...
minah ni...nama pun tak tau lagi..
mula2 cerita..minat ni accident ngan sorang lelaki...
lelaki tu mati and..dia tak...
but tetiba..dia tunjuk minah ni koma..
kat sepital yg sama..
dekat tingkat 12..level utk VVIP
doktor jahat ni yg jaga dia
so...rasanya ..doktor jahat ni...nak amik Yong Pal..jadi assistant dia..
jaga minah ni...
sbb minah ni VVIP
and......
mamat ni...abang or relatives ngan heroin..
pun sama..mcm jahat jer
apa pun..cita ni best & menariks

banyak yg masih kabur and buat kita nak tau lagi
siapa heroin, kenapa doktor jahat tu..jadi jahat
siapa plak mamat ni..hensem tapi jahat

and..ketua samseng yg dia selamatkan tu
emm..mesti dia tolong Yong Pal tu nanti
best best!!
tak sabar tunggu next episod..
kat astro....393 setiap khamis & jumaat

or kalau nak tgk online..kat good drama

1 comment:

lia ummiirfan said...

wah menarik ni.. saya pun suka drama cite-cite doktor, spital dan yang sewaktu dengannya,, hihi..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno