Shoplinks.Asia

Thursday, August 20, 2015

DIY candy flower


okay..saja nak share ngan kengkawan..
cara2 nak buat candy flower ni..

Mummy Ayu buat as goodies..masa raya lepas..
and..masa wedding cousin Mummy Ayu..yg baru lepas ni..

senang jer...

bahan2 yg diperlukan..
gula2/ choc yg bentuk macam bunga tu...
lidi .... nie mcm lidi satay but lidi ni panjang dr lidi satay
kalau guna lidi satay..nanti dia jadi pendek..
lagi..celetape, gunting
plus riben yg nak guna..
Mummy Ayu guna yg simple jer..

mula2...tape kan gula2 tu ngan lidi ..
make sure lidi tu betula2 center
nanti tak balance plak


center kan?


pas tu..ikat riben

leh jer combine 2 warna riben..mcm yg Mummy Ayu buat utk wedding tu...


siap!!
senang & simple jer kan?

nie yg utk wedding tu..
ada 200 ++





and yg nie plak..
yg dah siap dicucuk2...
dlm bekas..konon2 mcm pasu la
pas tu Mummy Ayu beli alas yg mcm rumput tu..
saja kasi nice lagi..
nice kan?

so far..memang laku la flower candy kami..hari tu
ramai yg suka
and..siap minta....nak bawa balik
kids...lalu jer..dah nampak ni
:-)

bukan bebudak jer yg suka..
mak budak pun..

:-)

selamat mencuba key!!








12 comments:

Tengku Fauziana said...

walawei..its good ideas..
bole buat utk beday party nanti ni..
tq for sharing..

Nad MamaZN said...

menarik! nak buat jugak la.. tq share idea :)

Azura Aziz said...

wahh bestnya.. tak pernah terfikir pun.. good idea ni ;)

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

bagusnya Mommy..
nak lock entry ni simpan nanti leh rujuk bila adik kita nak kawin pulak\

Petua Sempoi hilangkan batuk

sue mohamed said...

wahhh kreatif sangatt...

jemput singgah tips cantik tanpa mekap

Amanda Suria said...

along buat candy mcm ni jugak untuk wedding adik..tp khas utk budak2 je..hehehehe

Noor said...

salam sis sungguh kreatif so sy minta halal sy tiru idea sis utk weeding cousin n adik sy nt..

Noor said...

salam sis sungguh kreatif so sy tiru idea sis untuk weeding cousin & adik sy nt..

Mrs Redza said...

menarik idea nie...saya mohon share idea ye...

Nor said...

Salam Sis,

Kat mana sis beli lidi yg panjang tu ye..

Nor said...

Kat mana sis beli lidi panjang tu ye..

mummy_ayu said...

Nor ~ Kak Ayu beli kat kedai biasa2 jer...kat bahagian utk BBQ. lidi ni panjang & tebal skt dr lidi satay biasa tu...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno