Shoplinks.Asia

Tuesday, August 11, 2015

Weekend lepas..... Lebih Lagi Nutrisi bersama Chef Anis Nabilah

sambung lagi cita weekend lepas...
mcm yg Mummy Ayu cita...di entry sebelum ni
Ahad pagi tu.. Mummy Ayu & Iris gie ke event anjuran Dugro
"Lebih Lagi Nutrisi bersama Chef Anis Nabilah"
event tu start kul 10.00 pagi
dlm kul 9 lebih kami sampai dah..
Iris excited sgt..
:-)


sampai2.....daftar dulu

Young Chef Academy di Desa Sri Hartamas

jumpa ngan anak Anje yg comel..

leh la kami gather2..posing2..
Mummy & daughter...

minum2 sikit..
than siap nak masuk kelas

kena basuh tangan & pakai apron
ready dah..!!

cikgu pun dah sampai... Chef Anis Nabilah
hari tu..dia suruh panggil kakak
ok jer...
:-)

nie la kawan baru Iris...
kebetulan kami duduk satu meja hari tu...
so...sama2 buat keja..
plus diaorang pun sebaya...
tu yg leh jadi geng tu

semua dah ready...tunggu arahan jer...

antara bahan & peralatan yang disediakan atas meja
ada nasi goreng....
acuan pelbagai bentuk...
and tak lupa Bekas Nutrisi Dugro
:-)

menu yang perlu disediakan..
"Nasi Goreng Riang Ria"
mula2 kena bentukkan nasi goreng...
bukan main lagi Iris...
masukkan nasi tu ke dalam acuan dia...

dah siap satu...
tukar acuan plak ngan Damia...buat bentuk flower
dapat la 2...
letak mata & mulut semua...
guna seaweed..

siap...
posing2 lagi...

pas tu....deco2...tambah sayur...
nak guna gak pisau tu...
and of coz...some fruits gak
and..hasilnya....
dapat dua bekas gak
satu for Iris & satu for Ian
ingat Iris kat Abang Ian dia..yg kena tinggal tu..
ada ayam goreng, ada sayur....ada ceri tomato...
and buah...

suka masing2...
:-)
Mummy Ayu cakap la ngan Iris..
"ha...nie dah pandai buat bekal sendiri, boleh la buat sendiri pas nie"
"mana boleh..kita tak pandai masak la..."

siap dah..abis kelas dah..
Iris posing2 jab ngan Kak Anis yg comel
and she is so charming & friendly too!!

ada amik gambar & video
smile Iris...smile...
:-)

selfie ngan Mummy juga...

nampak sgt..she had so much fun!!
minum susu tau!!
baru la kuat

ada gak shooting utk rancangan Bananana Squad
tu..pengacara dia...Tasha
bila kuar tv..tak tau la...

senyum...amik gambar lagi
seronok masing2 sbb dapat Bekas Nutrisi Dugro yg colorful & ceria tu..

ok...amik sijil...
thank you Dugro!!!!

Iris seronok sgt
siap ajak dtg lagi kat situ
nak belajar masak2
and....seronok sbb dia dapat kawan baru!!
harap leh gather2 lagi pas nie..

7 comments:

shark said...

kat cni lagi meriah dgn chef anis comei tu..
suka tgk die masak..bersahaja..
depan2 memang comel ke?

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

Eih bestnya.. miss the nota from ur blog. Next time nak make sure tak terlepas. thank you for sharing ideas menarik sangat tau..

Iela Fazielah said...

bestnyer..camne ayu join..lama xjoin aktiviti mcm ni...

mama tisya said...


Sesuai la..ko pn suka wat bento..nanti Iris pn leh join wat sama

LZ - The Blog Owner said...

Wah mummy Ayu, seronok & rasa berbaloi2 bawa anak masuk academy memasak.. Senyum memanjang Si Iris.. ^_~

Amanda Suria said...

wah seronok Iris eh...kalau dapat bawak dania pun best tp dania dah besar panjang..hahahaha...

zarena heeney said...

meriahnya..
tak dapat nak join..

pisau plastik tu mana nak beli yea..
blh belikan utk umar
suka sangat ank bujang tu tolong di dapur..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno